Recept
« Terug naar recepten
kip kerriecocktail
PT20M
kip kerriecocktail
Een heerlijk kip kerriecocktail recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kip kerriecocktail te bereiden
Breng de kipfilet met het bouillonblokje aan de kook in een ruime pan met water. Laat de kip 20 min zachtjes koken. Snijd de kipfilet klein en laat hem afkoelen. Snijd de ananas, bleekselderie en noten klein. Meng de mayonaise ,kwark en de kerriepoeder. De verhouding is: 1 el mayonaise. 1 el kwark 1 tl kerriepoeder en het sap van 1 halve sinaasappel. Meng de kipfilet met de ananas en de dressingen noten goed door elkaar. Voorzie de cocktailglazen van een besuikerd randje. Leg in ieder glas wat ijsbergsalade en schep de kipkerriesalade erop. Garneer met noten en sinaasappelpartje.
Saskia zegt: