Recept
« Terug naar recepten
Kip King David
PT30M
Kip King David
Een heerlijk kip king david recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
joke Staal-Koornstra
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip King David te bereiden
Dag van te voren of 's morgens voor het bereiden van het gerecht de kip, net onder water, in een grote pan met water en de benodigde bouillonblokjes doen (1 per halve liter water) doen.
Aan de kook brengen en dan op een zacht vuur een uur tegen de kook laten.
De kip is gaar als spontaan het vlees van het bot valt.
Daarna de kip in het kookwater laten afkoelen.
Is de kip en het water afgekoeld, de kip eruit halen en het vlees eraf plukken.
Het vlees, afgedekt, bewaren tot het uiteindelijke bereiden. Het water/bouillon kan later gebruikt worden voor het opwarmen van de kipstukjes en het bereiden van de kerriesaus.
Ca. een half uur voor de maaltijd beginnen met het bereiden van de "Kip King David".
Benodigde rijst koken.
De rozijnen ca. 15 minuten in warm water wellen.
Ui fijn snipperen en in een niet te hete pan met olie of wat bakboter heel licht bruin bakken. (glaceren)
Is de ui klaar, de kerriesauspoeder bijvoegen en volgens pakje verder bereiden (water vervangen door de bouillon) en wat pittige kerriepoeder, naar smaak erbij voegen.
Het blikje met mandarijnpartjes (ananas zou ook kunnen) openen en goed laten uitlekken.
De gewelde rozijnen laten uitdruppen en met keukenrolpapier licht afdeppen.
De kipstukjes even opwarmen (in bouillon of magnetron).
Als de rijst gaar is, de rozijnen er door roeren, in een mooie glazen schaal verdelen en wat plat drukken.
Over de rijst de stukjes kip verdelen.
Kerriesaus, goed verdeeld, erover schenken en en slotte garneren met de mandarijnpartjes.
Wel vlug werken anders koelt het gerecht te snel af.
Aan de kook brengen en dan op een zacht vuur een uur tegen de kook laten.
De kip is gaar als spontaan het vlees van het bot valt.
Daarna de kip in het kookwater laten afkoelen.
Is de kip en het water afgekoeld, de kip eruit halen en het vlees eraf plukken.
Het vlees, afgedekt, bewaren tot het uiteindelijke bereiden. Het water/bouillon kan later gebruikt worden voor het opwarmen van de kipstukjes en het bereiden van de kerriesaus.
Ca. een half uur voor de maaltijd beginnen met het bereiden van de "Kip King David".
Benodigde rijst koken.
De rozijnen ca. 15 minuten in warm water wellen.
Ui fijn snipperen en in een niet te hete pan met olie of wat bakboter heel licht bruin bakken. (glaceren)
Is de ui klaar, de kerriesauspoeder bijvoegen en volgens pakje verder bereiden (water vervangen door de bouillon) en wat pittige kerriepoeder, naar smaak erbij voegen.
Het blikje met mandarijnpartjes (ananas zou ook kunnen) openen en goed laten uitlekken.
De gewelde rozijnen laten uitdruppen en met keukenrolpapier licht afdeppen.
De kipstukjes even opwarmen (in bouillon of magnetron).
Als de rijst gaar is, de rozijnen er door roeren, in een mooie glazen schaal verdelen en wat plat drukken.
Over de rijst de stukjes kip verdelen.
Kerriesaus, goed verdeeld, erover schenken en en slotte garneren met de mandarijnpartjes.
Wel vlug werken anders koelt het gerecht te snel af.
Annemieke zegt: