Sinds ik weet dat ik diabetes heb en een te hoog chloresterol ben ik recepten gaan bedenken die voldoen aan mijn dieet.
Dit is 1 van de meest geslaagde!
Recept
« Terug naar recepten
Kip loempia's
PT30M
Kip loempia's
Een heerlijk kip loempia's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip loempia's te bereiden
-De kipfilets gaar koken met het bouillonblokje in ongeveer 20 minuutjes.
-De eieren kloppen en er een omelet van bakken.
-De omelet in kleine stukjes snijden.
-De kipfilet in de lengte in dikke stukken trekken van 1 cm breed.
-De repen kipfilet in de lengte bijsnijden zodat ze 3 cm korter zijn als de vellen filodeeg.
-De roerbakgroenten fijner snijden.
-In een wok de roerbakgroenten 2 minuten roerbakken.
-De ketjap en sambal toevoegen en even meewarmen.
-De ananas, ei en ham erdoor roeren van het vuur af.
-De vellen filodeeg uitspreiden op een werkblad.
-De kiprepen verdelen over de vellen filodeeg, ongeveer in het midden leggen in een lange strook van 15 cm breed.
-Het groentemengsel verdelen over de vellen filodeeg, ook in een lange strook van 15 cm breed (op de kip).
-De randen van het deeg vochtig maken met wat water.
-Het deeg aan 2 kanten 1,5 cm over de vulling vouwen en dan de rest in de lengte dubbelvouwen en oprollen.
-Een beetje platduwen.
-De loempia's in een voorverwarmde oven van 180C bakken tot ze mooi goudbruin zijn (af en toe even kijken dus).
-Lekker met chilisaus.
-De eieren kloppen en er een omelet van bakken.
-De omelet in kleine stukjes snijden.
-De kipfilet in de lengte in dikke stukken trekken van 1 cm breed.
-De repen kipfilet in de lengte bijsnijden zodat ze 3 cm korter zijn als de vellen filodeeg.
-De roerbakgroenten fijner snijden.
-In een wok de roerbakgroenten 2 minuten roerbakken.
-De ketjap en sambal toevoegen en even meewarmen.
-De ananas, ei en ham erdoor roeren van het vuur af.
-De vellen filodeeg uitspreiden op een werkblad.
-De kiprepen verdelen over de vellen filodeeg, ongeveer in het midden leggen in een lange strook van 15 cm breed.
-Het groentemengsel verdelen over de vellen filodeeg, ook in een lange strook van 15 cm breed (op de kip).
-De randen van het deeg vochtig maken met wat water.
-Het deeg aan 2 kanten 1,5 cm over de vulling vouwen en dan de rest in de lengte dubbelvouwen en oprollen.
-Een beetje platduwen.
-De loempia's in een voorverwarmde oven van 180C bakken tot ze mooi goudbruin zijn (af en toe even kijken dus).
-Lekker met chilisaus.