KookJij

Kip loempia's

Een heerlijk kip loempia's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip loempia's te bereiden

-De kipfilets gaar koken met het bouillonblokje in ongeveer 20 minuutjes.
-De eieren kloppen en er een omelet van bakken.
-De omelet in kleine stukjes snijden.
-De kipfilet in de lengte in dikke stukken trekken van 1 cm breed.
-De repen kipfilet in de lengte bijsnijden zodat ze 3 cm korter zijn als de vellen filodeeg.
-De roerbakgroenten fijner snijden.
-In een wok de roerbakgroenten 2 minuten roerbakken.
-De ketjap en sambal toevoegen en even meewarmen.
-De ananas, ei en ham erdoor roeren van het vuur af.
-De vellen filodeeg uitspreiden op een werkblad.
-De kiprepen verdelen over de vellen filodeeg, ongeveer in het midden leggen in een lange strook van 15 cm breed.
-Het groentemengsel verdelen over de vellen filodeeg, ook in een lange strook van 15 cm breed (op de kip).
-De randen van het deeg vochtig maken met wat water.
-Het deeg aan 2 kanten 1,5 cm over de vulling vouwen en dan de rest in de lengte dubbelvouwen en oprollen.
-Een beetje platduwen.
-De loempia's in een voorverwarmde oven van 180C bakken tot ze mooi goudbruin zijn (af en toe even kijken dus).
-Lekker met chilisaus.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Sinds ik weet dat ik diabetes heb en een te hoog chloresterol ben ik recepten gaan bedenken die voldoen aan mijn dieet.
Dit is 1 van de meest geslaagde!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst