KookJij

Kip Louisiana met een Sinaasappel-Tomatensaus

Hoewel de heilige drie-eenheid van de Cajun keuken (gehakte uien, selderij en pepers) niet geheel aanwezig is, komt dit gerecht toch uit Louisiana. Gezien het gebruik van ketjap en sriracha saus, welke uit Azie komen, zou je kunnen zeggen een soort van fusie-keuken Cajun - Vietnam / Thailand.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Louisiana met een Sinaasappel-Tomatensaus te bereiden

  1. De kip goed spoelen en droogdeppen.
  2. Maak een homogeen mengsel van de de kruidenpoeders, bloem en maizena.
  3. Doe hier de stukken kip bij en blijf net zo lang rollen, drukken, wrijven, schuiven tot elk stukje kip maximaal is bestoven met het bloem-maizena- kruidenmengsel.
  4. Verhit in de gietijzeren pan 3 eetlepels rijst olie en bak hier in de kippendijen 3 minuten aan beide kanten.
  5. Haal de kip uit de pan en leg op een grote schaal en bestrooi lichtjes met het poedermengsel.
  6. Maak de pan schoon met keukenpapier en ga nu eerst de saus maken.
  7. Meng alle ingredienten voor de saus in een sauspannetje en breng dit mengsel aan de kook. Laat dit even op een laag vuurtje sudderen, zodat het ietsje indikt en houd de saus warm.
  8. Doe in de schoon gewreven pan 2 eetlepels rijstolie met de knoflook en de sinaasappel zeste. Laat dit even doorfruiten, maar denk eraan, de knoflook mag niet bruin worden.
  9. Stort dan de siaasappel-tomatensaus bij de knoflook en de zeste en roer dit goed door.
  10. Doe hier de kip bij en laat die in 10 minuten mooi garen.
  11. Serveer met witte rijst en versier met sesamzaadjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOTABENE: Creoolse kruidenmix bestaat uit een mengsel van delen 2 uienpoeder, 2 knoflookpoeder, 2 oregano, 2 basilicum
1 thijm, 1 zwartepeper, 1 witte peper, 1 cayennepeper, 5 paprikapoeder en zout .
We drinken hierbij:
a). Jasmijn- of gemberthee
b). Koud pilsje
c). Gewurztraminer of Riesling met een klein zoetje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst