KookJij

Kip met Appel

Een heerlijk kip met appel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met Appel te bereiden

1).Bak de platgslagen, beenloze borstfilets mooi goudbruin in één van de pannen in een absoluut minimum aan olie en zet even warm weg.
2).In de andere pan (een grote pan) de schijfjes ui, de thijm,de peper, het zout aanfruiten tot de uien zacht zijn geworden.
3).Doe er dan de appels bij en de knoflook en blijf verwarmen en wat roeren tot de appels gaan "smelten"
4).Giet er dan de appelsap bij en leg de kippenborsten er boven op met het deksel dicht.
5).Laat dit op een zacht vuurtje 8 - 10 minuten gaar
smoren.
6).Haal kip en appelstukjes er uit en zet die apart warm weg.
7).Doe de 2 eetlepels mosterd in de pan met appelsap er bij en laat dat inkoken tot een lobbige saus. (veel blijven roeren)
8).Doe de calvados er bij en laat nog even een paar minuten pruttelen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

ALS VOORGERECHT: Snij de filetjes in tweeen, verdeel over 8 bordjes en doe er een schep saus over.
ALS HOOFDGERECHT: De kip en appel verdelen over 4 borden met bv een lepel aardappelpuree. Een flinke schep saus over alles, een salade er bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst