Recept
« Terug naar recepten
Kip met bosuitjes en paprika
PT30M
Kip met bosuitjes en paprika
Een heerlijk kip met bosuitjes en paprika recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
A Kluijt
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
175 kCal energie
18 Gram eiwit
7 Gram vet
9 Gram koolhydraten
18 Gram eiwit
7 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Smulweb: Sammy 69 :Aziatisch koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met bosuitjes en paprika te bereiden
Kippenbouillon in de wok verhitten. Dan de stukjes kip 2 min. al roerende koken tot de kip wit wordt. Kip uit de pan nemen en de bouillon apart zetten.
Voor de saus het aardappelzetmeel in een kleine kom doen en beetje bij beetje de kippenbouillon, oestersaus, sojasaus, sherry, suiker en peper toevoegen. roeren tot er een gladde saus ontstaat. Apart zetten.
De wok schoonmaken en nog een keer 30 sec. verhitten. De olie in de wok doen en de knoflook en gember daarin op een hoog vuur 5 sec. roerbakken. De bosuitjes toevoegen en 30 sec. roerbakken.
De kip toevoegen en 1 min. roerbakken. De paprika toevoegen en 2-3 min. roerbakken tot hij bijna gaar is. Om te voorkomen dat de paprika aan de bodem plakt moet je wat kippenbouillon toevoegen.
De saus nog een keer doorroeren en dan in de wok gieten. Ongeveer 30sec. laten koken tot de saus indikt en helder wordt. Het gerecht in een schaal overdoen en direct serveren.
Voor de saus het aardappelzetmeel in een kleine kom doen en beetje bij beetje de kippenbouillon, oestersaus, sojasaus, sherry, suiker en peper toevoegen. roeren tot er een gladde saus ontstaat. Apart zetten.
De wok schoonmaken en nog een keer 30 sec. verhitten. De olie in de wok doen en de knoflook en gember daarin op een hoog vuur 5 sec. roerbakken. De bosuitjes toevoegen en 30 sec. roerbakken.
De kip toevoegen en 1 min. roerbakken. De paprika toevoegen en 2-3 min. roerbakken tot hij bijna gaar is. Om te voorkomen dat de paprika aan de bodem plakt moet je wat kippenbouillon toevoegen.
De saus nog een keer doorroeren en dan in de wok gieten. Ongeveer 30sec. laten koken tot de saus indikt en helder wordt. Het gerecht in een schaal overdoen en direct serveren.
Dennia zegt:
kippendijenfilet Gedaan en verse kippenbouillon die had ik nog een beetje over