Recept
« Terug naar recepten
Kip met calypsosaus
PT45M
Kip met calypsosaus
Een heerlijk kip met calypsosaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met calypsosaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.Bestrooi de kipfilets met zout en peper.Roer in een kom 2 eetlepels bruine suiker,gemberpoeder,knoflook en een scheutje water tot een pasta.Bestrijk de kipfilets rondom met de helft van de pasta.Smeer bodem en zijkanten van een vuurvaste schaal in met olie.Leg de kipfilets naast elkaar in de schaal.Laat de kipfilets in 30 minuten inde oven gaar worden.Bestrijk de kipfilets tijdens het garen enkele malen met de rest van de bruinesuikerpasta.Verhit de boter in een koekenpan en bak de stukjes banaan snel lichtbruin.Giet de kippenbouillon bij de banaan en doe de stukjes ananas en ananassap,2 eetlepels bruine suiker en cayennepeper in de pan.Breng aan de kook.Leg de gare kipfilets in deze saus.Verdeel kip en saus over de borden en bestrooi met de pinda's.