Recept
« Terug naar recepten
Kip met chorizo en sinaasappel
PT50M
Kip met chorizo en sinaasappel
Een heerlijk kip met chorizo en sinaasappel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
595 kCal energie
31 Gram eiwit
37 Gram vet
28 Gram koolhydraten
31 Gram eiwit
37 Gram vet
28 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met chorizo en sinaasappel te bereiden
Bestrooi de kippenbouten met peper en zout.
Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kip in 3 minuten rondom bruin.
Voeg het paprikapoeder, de ui, knoflook, chorizo, tomaat, krieltjes en wijn toe.
Stoof met de deksel op de pan op laag vuur 30 minuten.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
Snijd de peterselie fijn en meng met het rasp.
Strooi voor serveren over de kip.
Lekker met een groene salade van rucola en veldsla.
Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kip in 3 minuten rondom bruin.
Voeg het paprikapoeder, de ui, knoflook, chorizo, tomaat, krieltjes en wijn toe.
Stoof met de deksel op de pan op laag vuur 30 minuten.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
Snijd de peterselie fijn en meng met het rasp.
Strooi voor serveren over de kip.
Lekker met een groene salade van rucola en veldsla.