Recept
« Terug naar recepten
Kip met Citroen en Rozemarijn - Gegrilld
PT60M
Kip met Citroen en Rozemarijn - Gegrilld
Een heerlijk kip met citroen en rozemarijn - gegrilld recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Citroen en Rozemarijn - Gegrilld te bereiden
1).Doe de kippendijen in een grote kom of ovenschaal.
2).Verhit 125 cc olijfolie tot lauw en doe daarin de knoflook, gesnipperde blaadjes van 10 takjes rozemarijn, de knoflook en de peper en ietsje zout. Roer dat goed door.
3).Giet dat over de kippendijen. Zo nu en dan de kippendijen omzetten, zodat het kippenvlees zoveel mogelijk wordt bedekt door de marinade. We laten de kippendijen gedurende 12 uur in de marinade in de koeling.
4).Laat de kippendijen dan op kamertemperatuur komen.
5).Leg onder in de oven een ovenblik als opvangbak.
5).Schuif de stukken kip op een rooster vlak onder de ovengrill en laat die daar garen gedurende 20 minuten. Telkens om de 6 à 7 minuten omdraaien.
6).Dan de stukken kip met de rozemarijn kwasten invetten met de marinade olie en nog eens 5 à 6 minuten laten nagaren. onder de grill. Elke 2 minuten inkwasten.
7).Leg de kip onder alu folie en laat 10 à 15 minuten rusten.
8).Ondertussen de citroen in dunne halvemaantjes snijden.
2).Verhit 125 cc olijfolie tot lauw en doe daarin de knoflook, gesnipperde blaadjes van 10 takjes rozemarijn, de knoflook en de peper en ietsje zout. Roer dat goed door.
3).Giet dat over de kippendijen. Zo nu en dan de kippendijen omzetten, zodat het kippenvlees zoveel mogelijk wordt bedekt door de marinade. We laten de kippendijen gedurende 12 uur in de marinade in de koeling.
4).Laat de kippendijen dan op kamertemperatuur komen.
5).Leg onder in de oven een ovenblik als opvangbak.
5).Schuif de stukken kip op een rooster vlak onder de ovengrill en laat die daar garen gedurende 20 minuten. Telkens om de 6 à 7 minuten omdraaien.
6).Dan de stukken kip met de rozemarijn kwasten invetten met de marinade olie en nog eens 5 à 6 minuten laten nagaren. onder de grill. Elke 2 minuten inkwasten.
7).Leg de kip onder alu folie en laat 10 à 15 minuten rusten.
8).Ondertussen de citroen in dunne halvemaantjes snijden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de stukken kip over de bordjes en geef er groene tomaten-komkommer salade bij, frietjes en mayonaise.
deuxchapeaux zegt: