KookJij

Kip met Citroen en Rozemarijn - Gegrilld

Een heerlijk kip met citroen en rozemarijn - gegrilld recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met Citroen en Rozemarijn - Gegrilld te bereiden

1).Doe de kippendijen in een grote kom of ovenschaal.
2).Verhit 125 cc olijfolie tot lauw en doe daarin de knoflook, gesnipperde blaadjes van 10 takjes rozemarijn, de knoflook en de peper en ietsje zout. Roer dat goed door.
3).Giet dat over de kippendijen. Zo nu en dan de kippendijen omzetten, zodat het kippenvlees zoveel mogelijk wordt bedekt door de marinade. We laten de kippendijen gedurende 12 uur in de marinade in de koeling.
4).Laat de kippendijen dan op kamertemperatuur komen.
5).Leg onder in de oven een ovenblik als opvangbak.
5).Schuif de stukken kip op een rooster vlak onder de ovengrill en laat die daar garen gedurende 20 minuten. Telkens om de 6 à 7 minuten omdraaien.
6).Dan de stukken kip met de rozemarijn kwasten invetten met de marinade olie en nog eens 5 à 6 minuten laten nagaren. onder de grill. Elke 2 minuten inkwasten.
7).Leg de kip onder alu folie en laat 10 à 15 minuten rusten.
8).Ondertussen de citroen in dunne halvemaantjes snijden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de stukken kip over de bordjes en geef er groene tomaten-komkommer salade bij, frietjes en mayonaise.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Pekajo,Het garen van de kip zal wel gaan met bijstellen van de tijden.Maar het glaceren is wat lastiger : insmeren en op de glaceer verder bakken.Het valt te proberen.Succes.
pekajo

pekajo zegt:
Is het ook mogelijk de kip te grillen op een grillpan?