Recept
« Terug naar recepten
Kip met gegrillde Venkel
PT120M
Kip met gegrillde Venkel
Een heerlijk kip met gegrillde venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met gegrillde Venkel te bereiden
1).Wrijf de stukken kip goed in met wat zout en flink peper.
2).Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie,15 cc van de sambal en het venkelzaad en smeer daarmee de stukken kip in en laat die vervolgens 1 uurtje staan.
3).Snij het groen van de venkelknollen (bewaar dat) en snij vervolgens de venkel en de uien in schijven van ongeveer een halve cm dik.
4).Breng water aan de kook in een pan en voeg wat zout toe. Blancheer daarin achtereenvolgens de venkel en de uien gedurende 2 - 3 minuten. Laat dan uitdruipen in keukenpapier en bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper evenals de tomatenhelften.
5).Grill de groentes ± 2 - 3 minuten aan elke zijde en zet die apart met alu-folie bedekt om ze warm te houden.
6).Doe in een kom de rest van de olijfolie, de rest van de sambal met de knoflook, het venkelstuifmeel, de citroenrasp en het citroensap en breng dat enigszins op smaak met peper en zout.
7).Grill dan de stukken kip onder de ovengrill met vel naar boven gedurende 6 minuten.
8).Smeer ze dan goed in met het olie-citroenmengsel en leg ze weer met vel naar boven in de ovengrill.
9).Draai de stukken kip om en smeer ze weer in met het citroen-olie mengsel en laat ze nog eens zo'n 10 minuten gaar grillen. Vaak zijn de borsten wat eerder gaar en klaar , dan de dijen
2).Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie,15 cc van de sambal en het venkelzaad en smeer daarmee de stukken kip in en laat die vervolgens 1 uurtje staan.
3).Snij het groen van de venkelknollen (bewaar dat) en snij vervolgens de venkel en de uien in schijven van ongeveer een halve cm dik.
4).Breng water aan de kook in een pan en voeg wat zout toe. Blancheer daarin achtereenvolgens de venkel en de uien gedurende 2 - 3 minuten. Laat dan uitdruipen in keukenpapier en bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper evenals de tomatenhelften.
5).Grill de groentes ± 2 - 3 minuten aan elke zijde en zet die apart met alu-folie bedekt om ze warm te houden.
6).Doe in een kom de rest van de olijfolie, de rest van de sambal met de knoflook, het venkelstuifmeel, de citroenrasp en het citroensap en breng dat enigszins op smaak met peper en zout.
7).Grill dan de stukken kip onder de ovengrill met vel naar boven gedurende 6 minuten.
8).Smeer ze dan goed in met het olie-citroenmengsel en leg ze weer met vel naar boven in de ovengrill.
9).Draai de stukken kip om en smeer ze weer in met het citroen-olie mengsel en laat ze nog eens zo'n 10 minuten gaar grillen. Vaak zijn de borsten wat eerder gaar en klaar , dan de dijen
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel de stukken kip over de borden en bedruip nog eens met wat van het olie-citroenmengsel. Leg daarnaast de gegrillde groentes en versier met het apart gehouden venkelgroen.