KookJij

Kip met Gember-Rijst

Het bijzondere aan dit recept is niet alleen de smaaksensatie, maar ook het feit dat het een éénpans gerecht is.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met Gember-Rijst te bereiden

  1. Pureer 3 sjalotten, de helft van de gember en 1 teentje knoflook.
  2. Verhit de rijstolie in de grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de gepureerde sjalotten-mix gedurende een tweetal minuten.
  3. Roer de ongekookte rijst hierdoor en blijf roeren tot alle rijstkorrels geolied zijn.
  4. Voeg hieraan toe de kippenbouillon en leg daarin het kippenvlees.
  5. Breng voorzichtig aan de kook, doe het deksel er op de pan en schuif het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
  6. In die 45 minuten de lentuitjes, de koriander, het limoensap, de rest van de gember en de knoflook, de groene lomboks, de ketjap, sesamolie en 2 eetlepels water fijn pureren en even apart zetten.
  7. Haal de pan met  rijst en kip uit de oven en verdeel dat over 4 voorverwarmde borden.
  8. Geef daarbij de gesnipperde rode lombok, de gesneden komkommer en de koriander-gembermix.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een glas koele witte wijn. Denk bv aan een Pinot Gris of een droge lichte Gewurztraminer.
Een gewone Pinot Blanc gaat ook prima, evenals een Chenin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst