Geef hierbij een glas koele witte wijn. Denk bv aan een Pinot Gris of een droge lichte Gewurztraminer.
Een gewone Pinot Blanc gaat ook prima, evenals een Chenin.
Recept
« Terug naar recepten
Kip met Gember-Rijst
PT60M
Kip met Gember-Rijst
Het bijzondere aan dit recept is niet alleen de smaaksensatie, maar ook het feit dat het een éénpans gerecht is.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Gember-Rijst te bereiden
- Pureer 3 sjalotten, de helft van de gember en 1 teentje knoflook.
- Verhit de rijstolie in de grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de gepureerde sjalotten-mix gedurende een tweetal minuten.
- Roer de ongekookte rijst hierdoor en blijf roeren tot alle rijstkorrels geolied zijn.
- Voeg hieraan toe de kippenbouillon en leg daarin het kippenvlees.
- Breng voorzichtig aan de kook, doe het deksel er op de pan en schuif het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
- In die 45 minuten de lentuitjes, de koriander, het limoensap, de rest van de gember en de knoflook, de groene lomboks, de ketjap, sesamolie en 2 eetlepels water fijn pureren en even apart zetten.
- Haal de pan met rijst en kip uit de oven en verdeel dat over 4 voorverwarmde borden.
- Geef daarbij de gesnipperde rode lombok, de gesneden komkommer en de koriander-gembermix.