KookJij

Kip met ketjapgembersaus

Een heerlijk kip met ketjapgembersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Weight Watchers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met ketjapgembersaus te bereiden

Ontvel de kip en braad deze zachtjes bruin in een tefalpan of een pan wat niet kleeft .
Haal de kip even uit de pan,maak de pan schoon
en fruit dan de ui , fijn gesneden prei en gehakte
teentjes knoflook .
Voeg de fijngesneden appel , gemberpoeder ,ketjap
en azijn toe en doe er nog een beetje bouillon van een
bouillonblokje bij .
Laat de kip in de saus gaar sudderen . Fruit de kool met aanhangend water in de tefal of antikleefpan .
Doe de rest van de ingrediënten erbij ,Voeg , indien de
massa te droog is wat bouillon toe.
Ongeveer 5 min. laten sudderen. Serveer de groente bij de kip.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Hallo Thea,als jij de ingrediënten thuis hebt ,is dit zekers een aanrader.Succes:)
Thea

Thea zegt:
Mia, ik heb dit recept nog niet geprobeerd, maar heb wel de ingrediënten in huis, al zal de groente spruiten moeten worden, want kool heb ik niet. Ik ben benieuwd, je hoort nog! Thea
mia

mia zegt:
Hahahahaha Harry ?
Bedankt :)
Ik was zo moe om het te veranderen gisteren en "wilde " dit recept plaatsen .Toen zag ik dat ik het fout had neergezet.Zal het niet weer doen hoor !? :):D