Recept
« Terug naar recepten
Kip met rode ui en champignons
PT40M
Kip met rode ui en champignons
Een heerlijk kip met rode ui en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met rode ui en champignons te bereiden
Snijd de kipfilet in dobbelstenen.Borstel de champignons schoon en snijd ze n plakjes.Snijd de gepelde uien in ringen.Pel de knoflook.Verhit de olie met de boter in een braadpan.Bak de uiringen hierin zacht en glazig.doe het kippenvlees in de pan en schep het door de uien.Bak alles nog eens 1 minuut.Voeg de witte wijn,de bouillon,tijmblaadjes,knoflook uit de knijper en een beetje zout en peper toe.roer alles goed door elkaar.Breng het toegevoegde vocht aan de kok en temper de hittebron.Laat alles op een laag vuur ongeveer 25 minuten stoven.voeg na 20 minuten de champignons toe en roer ze door het vlees.Roer als het gerecht klaar is de crème fraïche erdoor.Bind voor een iets dikkere saus het braadvocht met allesbinder.
jelle zegt: