Recept
« Terug naar recepten
Kip met saus van gember, lenteui en sesamolie
PT60M
Kip met saus van gember, lenteui en sesamolie
Een heerlijk kip met saus van gember, lenteui en sesamolie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met saus van gember, lenteui en sesamolie te bereiden
1).De kip in de soeppan doen en bedekken met water. Het water aan de kook brengen en de kip vervolgens 30 minuten laten trekken op laag vuur. Dan van het vuur halen en in de pan laten afkoelen en vervolgens in 8 stukken verdelen en droogdeppen.
2).De stukken kip inkwasten met sesamolie en de stukken kip op een grote schotel leggen (het vocht bewaren om er bijv.een kippenbouillon van te maken).
3).Verhit de rijstolie in een klein pannetje; als die heet is dan de gember en lenteuitjes er 30 tellen in doen en er vervolgens weer uithalen met een schuimspaan. De gember en de lenteuitjes worden over de stukken kip gestrooid. De olie blijft in het pannetje
achter.
4).De rest van de ingrediënten, te weten de ketjap, azijnen, de vissaus en oestersaus en suiker in het pannetje met rijstolie doen en al roerend aan de kook brengen en vervolgens over de stukken kip gieten.
5).Bestrooien met korianderblaadjes.
2).De stukken kip inkwasten met sesamolie en de stukken kip op een grote schotel leggen (het vocht bewaren om er bijv.een kippenbouillon van te maken).
3).Verhit de rijstolie in een klein pannetje; als die heet is dan de gember en lenteuitjes er 30 tellen in doen en er vervolgens weer uithalen met een schuimspaan. De gember en de lenteuitjes worden over de stukken kip gestrooid. De olie blijft in het pannetje
achter.
4).De rest van de ingrediënten, te weten de ketjap, azijnen, de vissaus en oestersaus en suiker in het pannetje met rijstolie doen en al roerend aan de kook brengen en vervolgens over de stukken kip gieten.
5).Bestrooien met korianderblaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Met Jasmijnrijst (of Szechuan noodles), Pak Choi of broccoli, sugar snaps en spinazie-bamboospruiten uit de wok.