Recept
« Terug naar recepten
Kip met Teriyaki-Sinaasappel Saus
PT540M
Kip met Teriyaki-Sinaasappel Saus
Een heerlijk kip met teriyaki-sinaasappel saus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
540 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Teriyaki-Sinaasappel Saus te bereiden
1).Meng het sinaasappel concentraat, teriyaki, knoflook en sesam olie en doe dat voor de helft in een afsluitbare plastic zak met de 2 kip-helften. Laat dat 8 uur marineren.
Houd de andere helft van de marinade achter, dat wordt de saus.
2).Bekleed een ovenblik met alu-foil en smeer dat lichtjes in met olie en leg de uitgedropen kip-helften op met de velkant boven.
3).Schuif in het midden van de oven en laat dat gedurende 45 minuten garen.
4).Verdeel de kip-helften in borsten, vleugeltjes, dijen en poten en smeer die ruim in met de achtergehouden helft van de marinade.
Houd de andere helft van de marinade achter, dat wordt de saus.
2).Bekleed een ovenblik met alu-foil en smeer dat lichtjes in met olie en leg de uitgedropen kip-helften op met de velkant boven.
3).Schuif in het midden van de oven en laat dat gedurende 45 minuten garen.
4).Verdeel de kip-helften in borsten, vleugeltjes, dijen en poten en smeer die ruim in met de achtergehouden helft van de marinade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Kan bij de maaltijd of als snack of als tussendoortje.