Het kookboekje : " Helden in de Keuken " kreeg ik in een bekende supermarkt bij mijn boodschappen cadeau en met veel enthousiasme heb ik al menig recept gemaakt en gesmuld.
In de Tour de France van 2018 won Dylan de 7de etappe in een sprint , nou
ja, eigenlijk in twee sprints natuurlijk.
Dit is dus met recht een gerecht van kampioenen. Het was heerlijk en voor
herhaling vatbaar. Dylan BEDANKT.
Recept
« Terug naar recepten
Kip CHAMPASTA.
PT32M
Kip CHAMPASTA.
Kip Champasta staat voor pasta van the Champion ( Kampioen) of
champignons .....,dat laat ik even in het midden, maar dat het een gerecht
van een Champion is lijdt geen twijfel. Het is de favo pasta van
wielerkampioen Dylan Groenewegen 25 jaar en geboren in Amsterdam.
Wielrennen viel niet mee in het drukke verkeer van Amsterdam met alle ook
nog rondrijdende trams.
Daar liet Dylen Groenewegen zich echter niet door weerhouden en
intussen fietst hij mee in de wereldtop.
In de Tour de France van 2018 won Dylan de 7de etappe in een sprint , nou
ja, eigenlijk in twee sprints natuurlijk.
Dit is dus met recht een gerecht van kampioenen. Het was heerlijk en voor
herhaling vatbaar. Dylan BEDANKT.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
32 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Helde in de Keuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip CHAMPASTA. te bereiden
- Snij de kipfilet in blokjes, roer er de olijfolie en de gemalen peper door en laat 10 minuutjes intrekken.
- Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Bak de kipblokjes in enkele minuten bruin en gaar in een hete wok .
- Zet het vuur lager en voeg de gehalveerde tomaatjes toe, die je 2 minuutjes onder omscheppen laat meebakken.
- Hup de spinazie erdoor en dan na 2 minuten de champignons en de kookroom.
- Laat maar enkele minuten lekker pruttelen.
- Proef voorzichtig en voeg zo nodig nog peper en zout toe.
- Ondertussen is de penne gaar gekookt in een kippenbouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking.
- Verdeel de penne over 4 ( voorverwarmde) borden en verdeel er de Champion saus over. Werk af met de pecorino en wat verse blaadjes basilicum.