Recept
« Terug naar recepten
Kip met walnoten en selderij
PT30M
Kip met walnoten en selderij
Een heerlijk kip met walnoten en selderij recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met walnoten en selderij te bereiden
Meng in een schaal de kip met de sojasaus,cognac,maïzena,peper en zout.Verhit in de wok olie en de knoflook.Bak dit 1 min.om de olie de smaak te geven van de knoflook.Verwijder de knoflook en voeg de kip in twee porties toe.Roer de filets snel zonder dat de kip bruin wordt.Haal de kip eruit en houd ze warm.Roerbak de walnoten 2 min. in de wok zodat ze bruin zijn en knapperig.Voeg de selderij toe en roerbak deze 1 min.Voeg de oestersaus en de kippenbouillon er bij en breng het aan de kook.Voeg wanneer het kookt de kip weer toe en roer alles goed door elkaar.Serveer met rijst en vers gekookte groente bijv.peultjes.