KookJij

Kip op een Stokje met Citroen-Yoghurt Saus

Een heerlijk kip op een stokje met citroen-yoghurt saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 780 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip op een Stokje met Citroen-Yoghurt Saus te bereiden

1).Meng voor de kippen-marinade de olie met het citroensap, knoflook,rozemarijn en thijm. Doe dat in een afsluitbare plastic zak met de stukken kip en laat dat 12 uur marineren.
2).Voor de saus mengen we alle ingrediënten in een kom en roeren dat goed door tot een homogene gladde saus is verkregen. Breng op smaak met zout. peper en/of citroensap. Zet de saus minstens 2 uur koel weg.
3).Haal de kip uit de marinade en laat hem uit lekken.
4).A.Bak de kip in een grote pan met dikke bodem tot hij aan alle kanten bruin is en is gegaard (schat zo'n 7 à 8 minuten).
4).B.Grill de kip op of onder een grill (4 1/2 minuut aan elke zijde).
5).Steek er dan 2 of 3 op een stokje en houd warm.
6).Serveer met de saus.
NOOT:In plaats van kip zou varkensvlees ook wel gaan of bepaalde groentes zoals broccoliroosjes, aubergines,
bloemkoolrossjes, tomaten, courgettes of tahoeblokken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst