Dien op met de fijn gehakte peterselie op de rijst en voor ieder een kippendij.
Geef er limoen-wiggen bij (ieder 2 x kwart limoen)
Recept
« Terug naar recepten
Kip op Midden Amerikaanse Wijze
PT60M
Kip op Midden Amerikaanse Wijze
Een heerlijk kip op midden amerikaanse wijze recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip op Midden Amerikaanse Wijze te bereiden
*Verhit in een pan met dikke bodem de rijstolie en de roomboter en bak hierin de kippedijen (die met veel peper,weinig zout en flink limoensap waren ingesmeerd) in 10 -15 minuten mooi bruin en tegen het gaar zijn aan.
*De kip gaat uit de pan en wordt warm gehouden bv in de oven die op 120 graden Celsius staat
*Nu worden de uien gebakken in het vet dat over is (eventueel aangevuld met 1 eetlepel rijstolie),samen met de knoflook,de oregano,saffraan,koriander en gember.
*Wanneer de uien bruin zijn doen we de rijst er bij en blijven
doorgaan met bakken onder goed roeren.
*Na een paar minuten doen we de bouillon er bij en de blaadjes laurier en purut.
*We halen de pan nu van het vuur en doen de kip in de pan midden tussen en in de rijst.De pan gaat nu in de oven - die op 100 graden wordt gezet - gedurende 25 minuten met het deksel erop.
*We halen de pan uit de oven en kijken of de rijst al zowat gaar is.Eventueel gaat er nog wat hete bouillon bij en nu ook de bevroren doperwtjes.Die worden goed door de rijst gemengd en dan gaat het geheel weer terug de oven in voor 10 à 15 minuten
*De kip gaat uit de pan en wordt warm gehouden bv in de oven die op 120 graden Celsius staat
*Nu worden de uien gebakken in het vet dat over is (eventueel aangevuld met 1 eetlepel rijstolie),samen met de knoflook,de oregano,saffraan,koriander en gember.
*Wanneer de uien bruin zijn doen we de rijst er bij en blijven
doorgaan met bakken onder goed roeren.
*Na een paar minuten doen we de bouillon er bij en de blaadjes laurier en purut.
*We halen de pan nu van het vuur en doen de kip in de pan midden tussen en in de rijst.De pan gaat nu in de oven - die op 100 graden wordt gezet - gedurende 25 minuten met het deksel erop.
*We halen de pan uit de oven en kijken of de rijst al zowat gaar is.Eventueel gaat er nog wat hete bouillon bij en nu ook de bevroren doperwtjes.Die worden goed door de rijst gemengd en dan gaat het geheel weer terug de oven in voor 10 à 15 minuten
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
anna zegt:
lombok[rode peper]iheeft een heel andere smaak dan de jalapeno welke men ook hier in nederland kan krijgen in een potje.de reden dat de mexicanen veel mais gebruiken zowel in grof of fijn gemalen is omdat dit heel veel verbouwt word,en goedkoop ,verder is er plat brood[tortillas en taco ook weer gemaakt van maismeel het product dat verwent wordt in bijna alle mexicaanse keukens
dus deuchapeau niet mexicsans wel lekker
deuxchapeaux zegt:
Jeruk purut = blaadjes van citroenboom =Indonesische benaming ervan - komt in Mexico voor.
Jalepeño komt hier niet voor,maar vergelijkbaar met lombok.Basmati rijst = langkorrelige rijst,enz.Zie het zo:het recept is zodanig qua ingredienten aangepast,dat de boodschappen hier locaal kunnen worden gedaan,zonder al te veel aan de smaak van het gerecht te tornen.
Met vr.groeten,
Jan A.:)
anna zegt:
Geen jalepino,mais salsa,hot chilli,ik denk dat u abuis bent, dit is een indisch/indonesisch recept, maar wel lekker.
deuxchapeaux zegt:
Ja,bedoeld wordt jeruk purut (sorry,maar tegenwoordig schrijf je dat op deze manier) en dat is bij elke toko te kopen.
Vr.gr.Jan A:)
djerney zegt:
groetjes djerney:)
deuxchapeaux zegt:
Met vr.groeten,
Jan A.:)