KookJij

Kip op Midden Amerikaanse Wijze

Een heerlijk kip op midden amerikaanse wijze recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip op Midden Amerikaanse Wijze te bereiden

*Verhit in een pan met dikke bodem de rijstolie en de roomboter en bak hierin de kippedijen (die met veel peper,weinig zout en flink limoensap waren ingesmeerd) in 10 -15 minuten mooi bruin en tegen het gaar zijn aan.
*De kip gaat uit de pan en wordt warm gehouden bv in de oven die op 120 graden Celsius staat
*Nu worden de uien gebakken in het vet dat over is (eventueel aangevuld met 1 eetlepel rijstolie),samen met de knoflook,de oregano,saffraan,koriander en gember.
*Wanneer de uien bruin zijn doen we de rijst er bij en blijven
doorgaan met bakken onder goed roeren.
*Na een paar minuten doen we de bouillon er bij en de blaadjes laurier en purut.
*We halen de pan nu van het vuur en doen de kip in de pan midden tussen en in de rijst.De pan gaat nu in de oven - die op 100 graden wordt gezet - gedurende 25 minuten met het deksel erop.
*We halen de pan uit de oven en kijken of de rijst al zowat gaar is.Eventueel gaat er nog wat hete bouillon bij en nu ook de bevroren doperwtjes.Die worden goed door de rijst gemengd en dan gaat het geheel weer terug de oven in voor 10 à 15 minuten

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op met de fijn gehakte peterselie op de rijst en voor ieder een kippendij.
Geef er limoen-wiggen bij (ieder 2 x kwart limoen)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Anna,Ik kan me gedeeltelijk in jouw verhaal verplaatsen.Maar... er zijn vele MEXICAANSE RIJST GERECHTEN.Mij wil je toch niet geloven - het zij zo - ,maar misschien wil je Google wel geloven.Vraag maar aan Google :Mexico,rijst of andersom bijvoorbeeld.Je hebt misschien gelijk als je stelt dat er meer mais-producten in Mexico worden gegeten dan rijst.
Met vr.groeten,
Jan A.:)
anna

anna zegt:
jeruk perut is i nderdaad indonesicshc zo zijn heel veel van de andere ingredienten lekker maar geloof mij dit recept is onbekend in mexico ik heb jaren in de vs gewoond en mijn dochter woont in exas waar ik ook een tijd verbleef enveel met mexicaanse mensen heb gekookt ,maar niettemin je recept is echt de oeite waard ...alleen niet uit die streek rijst word bijna niet gegeten daar,veel mais en
lombok[rode peper]iheeft een heel andere smaak dan de jalapeno welke men ook hier in nederland kan krijgen in een potje.de reden dat de mexicanen veel mais gebruiken zowel in grof of fijn gemalen is omdat dit heel veel verbouwt word,en goedkoop ,verder is er plat brood[tortillas en taco ook weer gemaakt van maismeel het product dat verwent wordt in bijna alle mexicaanse keukens
dus deuchapeau niet mexicsans wel lekker
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Anna,
Jeruk purut = blaadjes van citroenboom =Indonesische benaming ervan - komt in Mexico voor.
Jalepeño komt hier niet voor,maar vergelijkbaar met lombok.Basmati rijst = langkorrelige rijst,enz.Zie het zo:het recept is zodanig qua ingredienten aangepast,dat de boodschappen hier locaal kunnen worden gedaan,zonder al te veel aan de smaak van het gerecht te tornen.
Met vr.groeten,
Jan A.:)
anna

anna zegt:
Ik weet niet goed hoe het recept uit mexico kan komen djeroek-perut basmati rijst?
Geen jalepino,mais salsa,hot chilli,ik denk dat u abuis bent, dit is een indisch/indonesisch recept, maar wel lekker.
Esther

Esther zegt:
Mijn talenknobbel laat me in de steek, maar mijn smaak gelukkig nog niet ;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo beste dames,
Ja,bedoeld wordt jeruk purut (sorry,maar tegenwoordig schrijf je dat op deze manier) en dat is bij elke toko te kopen.
Vr.gr.Jan A:)
Esther

Esther zegt:
Ik denk dat er bedoeld wordt, djoeroek poeroet? Gewoon bij een toko te koop
djerney

djerney zegt:
dit lijkt me heerlijk.maar wat is purut? en waar kan je dat kopen dan?
groetjes djerney:)