Recept
« Terug naar recepten
Kip ovenschotel
PT60M
Kip ovenschotel
Een heerlijk kip ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip ovenschotel te bereiden
-De kipfilets in blokjes snijden van ongeveer een cm bij een cm.
-De kipfilets bruin aanbakken.
-Intussen de aardappels schillen en in even grote blokjes als de kip snijden.
-De kip uit de pan scheppen en in een ovenschaal verdelen.
-De champignons even aanbakken en de aardappels erbij doen.
-Een scheutje water en 1 bouillonblokje erbij doen.
-1 Eetlepel tijm erbij doen, nootmuskaat en peper.
-Deksel op de pan doen en de aardappels half gaar laten worden.
-De aardappels en de champignons uit de pan scheppen en bij de kip in de ovenschaal doen.
-De erwten en wortelen goed laten uitlekken en ook in de ovenschaal doen.
-Alles voorzichtig omscheppen.
-In dezelfde pan waar je alles in gebakken hebt in het overgebleven braadvet de tomatenpuree een minuutje bakken, water erbij doen (genoeg zodat je de ovenschaal ermee kan vullen) de tijm, bouillonblokje, kaneel, peper en eventueel wat zout.
-Goed heet laten worden.
-De saus over het kipmengsel schenken en nog even voorzichtig omscheppen.
-In een voorverwarmde oven van 200C bakken voor ongeveer 30 minuutjes af en toe omscheppen.
-De kipfilets bruin aanbakken.
-Intussen de aardappels schillen en in even grote blokjes als de kip snijden.
-De kip uit de pan scheppen en in een ovenschaal verdelen.
-De champignons even aanbakken en de aardappels erbij doen.
-Een scheutje water en 1 bouillonblokje erbij doen.
-1 Eetlepel tijm erbij doen, nootmuskaat en peper.
-Deksel op de pan doen en de aardappels half gaar laten worden.
-De aardappels en de champignons uit de pan scheppen en bij de kip in de ovenschaal doen.
-De erwten en wortelen goed laten uitlekken en ook in de ovenschaal doen.
-Alles voorzichtig omscheppen.
-In dezelfde pan waar je alles in gebakken hebt in het overgebleven braadvet de tomatenpuree een minuutje bakken, water erbij doen (genoeg zodat je de ovenschaal ermee kan vullen) de tijm, bouillonblokje, kaneel, peper en eventueel wat zout.
-Goed heet laten worden.
-De saus over het kipmengsel schenken en nog even voorzichtig omscheppen.
-In een voorverwarmde oven van 200C bakken voor ongeveer 30 minuutjes af en toe omscheppen.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Lekker met chiabattabrood of turks brood.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
irethr zegt:
apu zegt:
liske zegt:
irethr zegt: