DIEN OP : Verdeel eerst de kip in de 8 klassieke stukken (2 vleugels, 2 drumsticks, 2 dijen, 2 borsten).
Geef er patates frites bij en een frisse salade.
Recept
« Terug naar recepten
Kip roosteren met garam masala
PT120M
Kip roosteren met garam masala
Een heerlijk kip roosteren met garam masala recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip roosteren met garam masala te bereiden
1).Maak in de kip 10 inkepingen met een puntig mesje alleen in het vel en stop in alle inkepingen 1 teentje knoflook tussen vel en vlees.
2).Maak van de boter en de kruiden een pasta en smeer daarmee de kip in.
3).Bedruip de kip dan met het limoensap en doe de uitgeknepen limoen in de buikholte van de kip.
4).Zet de kip op een braadslee op de borsten en giet het limoensap nog eens over de kip
5).Zet de kip in de oven en draai die na 20 minuten op 170 - 180°C en houd hem dan nog eens 45 minuten er in. Eventueel zo nu en dan bedruipen.
6).Haal de kip uit de oven, draai de oven terug naar 55°C en laat de kip dan nog eens 10 minuten onder alu folie rusten.
Kip is nu gereed voor gebruik.
2).Maak van de boter en de kruiden een pasta en smeer daarmee de kip in.
3).Bedruip de kip dan met het limoensap en doe de uitgeknepen limoen in de buikholte van de kip.
4).Zet de kip op een braadslee op de borsten en giet het limoensap nog eens over de kip
5).Zet de kip in de oven en draai die na 20 minuten op 170 - 180°C en houd hem dan nog eens 45 minuten er in. Eventueel zo nu en dan bedruipen.
6).Haal de kip uit de oven, draai de oven terug naar 55°C en laat de kip dan nog eens 10 minuten onder alu folie rusten.
Kip is nu gereed voor gebruik.