Dit recept gisteren gemaakt, samen gegeten met rijst en een frisse salade en dat was heel goed in de smaak gevallen.
Komt zeker nog een keer op tafel, dan misschien met pasta erbij...
Recept
« Terug naar recepten
Kip Stroganoff
PT30M
Kip Stroganoff
Een heerlijk kip stroganoff recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Martien, een receptenschrijver van Smulweb, ietsje aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Stroganoff te bereiden
Verwarm de olie en bak hierin de kip rondom goudbruin, haal ze uit de pan en bak in het achtergebleven vocht de spekblokjes knapperig.
Voeg de ui, champignons, paprika, paprikapoeder en knoflook toe en laat dit eventjes meebakken; doe er dan de tomatenpuree bij en ontzuur die eventjes.
Blus af met de wodka (evt even flamberen, niet noodzakelijk), bouillon en room en laat dat tot een saus koken onder af en toe roeren.
Laat de kipblokjes 10 minuten meestoven in de saus en maak deze dan op smaak af met peper en zout en roer er de peterselie door.
Eet smakelijk!!
Voeg de ui, champignons, paprika, paprikapoeder en knoflook toe en laat dit eventjes meebakken; doe er dan de tomatenpuree bij en ontzuur die eventjes.
Blus af met de wodka (evt even flamberen, niet noodzakelijk), bouillon en room en laat dat tot een saus koken onder af en toe roeren.
Laat de kipblokjes 10 minuten meestoven in de saus en maak deze dan op smaak af met peper en zout en roer er de peterselie door.
Eet smakelijk!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Yvonne Loch zegt:
Alleen de boullion is niet terug te vinden in de ingrediëntenlijst. Gelukkig zag ik de hoeveelheid bij de opmerkingen staan.
Ik houd niet van groene paprika dus het is een rode geworden en bij gebrek aan kippenboullion is het groenteboullion geworden.
Erwin Delano zegt:
Joop van der Sluijs zegt:
Erwin Delano zegt:
Dank je wel voor je enthousiaste reactie en geniet van het lente-zonnetje :-) Vriendelijke groetjes, Erwin
corrina zegt:
Erwin Delano zegt:
De bouillon is ca 1,5 tot 2 dl, gewoon van een blokje. Vriendelijke groetjes, Erwin
Erwin Delano zegt:
corrina zegt:
Ben niet zo'n kookwonder ;)
Jessica zegt:
Ik ga het recept zeker een keer proberen maar er staat bij dat het sausje afgeblust moet worden met wodka, bouillon en kookroom.
Ik wil graag weten of de wodka noodzakelijk is en hoeveel bouillon erbij moet. Dit staat namelijk niet in het recept.
Erwin Delano zegt: