Recept
« Terug naar recepten
Kip Teriyaki
PT30M
Kip Teriyaki
Een heerlijk kip teriyaki recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Japan
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Teriyaki te bereiden
*Verhit de olien en fruit daarin de ui en knoflook glazig.
*Ondertussen : meng de mirin,sherry,sojasaus en suiker op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost
*Na 10 minuten om en om bakken de kip van het vuur halen en de teriyaki saus afmaken.
*Doe de kipfilets in de pan met de saus en verhit voorzichtij en laat sudderen tot de vloeistof is verdampt
*Ondertussen : meng de mirin,sherry,sojasaus en suiker op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost
*Na 10 minuten om en om bakken de kip van het vuur halen en de teriyaki saus afmaken.
*Doe de kipfilets in de pan met de saus en verhit voorzichtij en laat sudderen tot de vloeistof is verdampt
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Eet bv met spitskool en wortelen