Recept
« Terug naar recepten
Kip uit de Karai
PT90M
Kip uit de Karai
Een heerlijk kip uit de karai recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henny hoornenborg
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Japan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit de Karai te bereiden
Olie in een wok [karai] verhitten en de knoflookpasta bruin bakken.
Gemalen rode chilipepers en korianderzaad toevoegen en een paar seconden roerbakken.
Fijngesneden tomaten toevoegen en aan de kook brengen.
De helft van de korianderblaadjes en alle gember, groene chilipeper en zout toevoegen. 5 minuten laten smoren.
Stukken kip toevoegen en onder af en toe omscheppen laten stoven tot de kip zacht en gaaar is en de saus dik wordt .
Zodra de olie boven komt drijven, garam massala erdoor roeren en nog 2 minuten laten sudderen.
Gemalen rode chilipepers en korianderzaad toevoegen en een paar seconden roerbakken.
Fijngesneden tomaten toevoegen en aan de kook brengen.
De helft van de korianderblaadjes en alle gember, groene chilipeper en zout toevoegen. 5 minuten laten smoren.
Stukken kip toevoegen en onder af en toe omscheppen laten stoven tot de kip zacht en gaaar is en de saus dik wordt .
Zodra de olie boven komt drijven, garam massala erdoor roeren en nog 2 minuten laten sudderen.