KookJij

Kip uit de oven met een kaaskorstje

Een heerlijk kip uit de oven met een kaaskorstje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip uit de oven met een kaaskorstje te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper. Verhit de olie en boter en bak de kipfilets kort aan. Leg ze hierna in een ovenschaal en bak in dezelfde pan de uien tot ze zacht zijn. Verdeel de uien over de kipfilets. Bak daarna de paprika ringen even aan verdeel ook deze over de kipfilets.

Fruit de knoflook kort aan en voeg dan het water en de tomatenstukjes toe. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, het verkruimeld bouillon blokje, peper, nootmuskaat en een mespuntje zout. Voeg de room toe en laat de saus ca. 5 min. inkoken. Giet de saus over de kipfilets, dek de schaal af met aluminium folie en bak de ovenschotel ca. 30 min. in de voorverwarmde oven.

Verwijder de aluminium folie, strooi de kaas erover en bak de ovenschotel nog ca 15 minuten, tot de kaas gesmolten is.
Lekker met spaghetti of grof bruin brood en een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Marina blij te horen dat het in de smaak gevallen is;)
Marina

Marina zegt:
Heerlijk recept. Kip was super zacht. Smakelijke saus. Lekker gesmuld. :p
boomer

boomer zegt:
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:o
fijnproever

fijnproever zegt:
Dames,ben blij dat het in de smaak valt;):D:D Dus blijkbaar voor herhaling vatbaar:D:D
apu

apu zegt:
deze gaat bij mn favourieten!heerlijk,gegeten met stokbrood:);):p
gea

gea zegt:
Ha, alweer een lekker kiprecept van je.
Ga ik echt dit weekend maken; dank je wel!!
Groetjes, Gea
Marina

Marina zegt:
Vandaag klaargemaakt met aardappelkroketjes. Zeer lekker en op voorhand te bereiden Ga het zeker nog op de menukaart zetten. :p