KookJij

Kip uit de Oven met Honing-Ketjap-Citroen Glazuur

Een heerlijk kip uit de oven met honing-ketjap-citroen glazuur recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip uit de Oven met Honing-Ketjap-Citroen Glazuur te bereiden

1).Doe de honing, limoensap, ketjap en olie bij elkaar en maak daarvan een homogeen mengsel.
2).De holtes van de kip vullen elk met 1 limoen,1 eetlepel Italiaanse kruiden en 3 tenen knoflook. Bind de holte dicht en de vleugels langs het lijf.
3).Bestrijk de kippen met 2/3 deel van de honing-mix en zet zet ze op hun rug op een rooster in het midden van de oven en laat ze daar 30 minuten bakken / grillen.
4).Zet de oven lager (160 graden Celsius) en draai de kippen nu op hun buik. Bestrijk ze met de rest van de glazuur. Laat ze dan nog eens minstens 45 minuten bakken cq grillen of totdat een saté stokje gestoken in een dij er schoon uitkomt met helder parelend vocht.
5).Zet de kippen vervolgens uit de oven onder de alu-folie en laat ze 15 minuten rusten.
6).Snijd de kippen in tweeen en geef op elk bord een halve kip.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er frites bij met mayonaise en een groene salade.
OF:
Krieltjes met thijm/rozemarijn uit de oven met appelcompote.
********
De collega vertelde mij dat dit recept oorspronkelijk uit Patagonia zou komen. (Argentinië)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst