Het is al een hele tijd geleden dat ik nog wat online plaatste. Koken kwam wat op de achtergrond omdat ons beider gezondheid het echt even liet afweten. We hebben beiden heel erg veel geluk gehad en hemelse bijstand. Nu kan koken weer...
En komt er af en toe weer wat op...
http://blog.seniorennet.be/willy_en_mieke/
Dit gerecht is GEEN vakantiegerecht, hoewel het rechtstreeks wortelt in Normandië en hoewel we toch enkele weken in Z-Frankrijk hebben doorgebracht.
U zal verbaasd opkijken van de smaak!
Hoeft het gezegd dat de kwaliteit van de kip een overgrote rol speelt. Batterij-kipje kopen = batterij-smaakje hebben.
Recept
« Terug naar recepten
Kip vallée d’auge (Normandisch hoofdgerecht)
PT120M
Kip vallée d’auge (Normandisch hoofdgerecht)
Een heerlijk kip vallée d’auge (normandisch hoofdgerecht) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Franse klassieke keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip vallée d’auge (Normandisch hoofdgerecht) te bereiden
1. Snijd de kip in 4 of 8 stukken. Verwijder de overtollige stukken vet. Laat de stukken aan alle zijden bruinbakken in de pot (cocotte).
2. Snijd de sjalot, de wortel en de prei in kleine brunoise (mirepoix). Laat deze wat mee stoven met de stukken kip.
3. Flambeer het geheel met een glas calvados en bevochtig met de droge cider.
4. Voeg het bouquet garni toe (laurier, tijm, peterseliestengels). Laat alles een klein uur zachtjes stoven onder deksel. (Of onder deksel in de oven op 150°C.) Overgiet het vlees van tijd tot tijd.
5. Maak de champignons schoon. Snijd ze in 4. Bak ze in boter goed bruin op een hevig vuur. Voeg ze bij de kip.
6. Laat alles nog zeker 15 minuten verder stoven. Klop nu de eigelen los in de room. Haal de kip uit de pot, verwijder de champignons met een schuimspaan. Houd dit warm. Bind de kippensaus met de room en het eigeel. Kruid bij indien nodig.
7. Serveer de kip met de champignons en de saus. Geef er frietjes, puree, kroketjes, ... bij.
2. Snijd de sjalot, de wortel en de prei in kleine brunoise (mirepoix). Laat deze wat mee stoven met de stukken kip.
3. Flambeer het geheel met een glas calvados en bevochtig met de droge cider.
4. Voeg het bouquet garni toe (laurier, tijm, peterseliestengels). Laat alles een klein uur zachtjes stoven onder deksel. (Of onder deksel in de oven op 150°C.) Overgiet het vlees van tijd tot tijd.
5. Maak de champignons schoon. Snijd ze in 4. Bak ze in boter goed bruin op een hevig vuur. Voeg ze bij de kip.
6. Laat alles nog zeker 15 minuten verder stoven. Klop nu de eigelen los in de room. Haal de kip uit de pot, verwijder de champignons met een schuimspaan. Houd dit warm. Bind de kippensaus met de room en het eigeel. Kruid bij indien nodig.
7. Serveer de kip met de champignons en de saus. Geef er frietjes, puree, kroketjes, ... bij.
Mijn kookverhaal (Willy Delcart)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willydelcart zegt:
derbyke zegt:
Anna zegt:
Dit lijkt mij een over-heerlijk gerechtje!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
derbyke zegt:
Toch fijn om te horen dat alles nu inorde is de sterkste overwinnen ;)Groetjes Hilde Kookjij