Recept
« Terug naar recepten
kipcurry met bloemkool
PT30M
kipcurry met bloemkool
Een heerlijk kipcurry met bloemkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ria heijkant v/d
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
655 kCal energie
3876 Gram eiwit
21 Gram vet
3876 Gram eiwit
21 Gram vet
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kipcurry met bloemkool te bereiden
1. kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 minuut op laag vuur Bak de stukjes kipfilet al omscheppend 5 min mee. Schep de ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 2 min. Schenk de kokosmelk bij de kip en de groente en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel in 15-20 min met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven.
3 Breng de kipcurry op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 4 kommen, verdeel de kipcurry erover en bestrooi het geheel met de koriander.
Serveer direct.
2. Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 minuut op laag vuur Bak de stukjes kipfilet al omscheppend 5 min mee. Schep de ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 2 min. Schenk de kokosmelk bij de kip en de groente en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel in 15-20 min met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven.
3 Breng de kipcurry op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 4 kommen, verdeel de kipcurry erover en bestrooi het geheel met de koriander.
Serveer direct.
gra24270 zegt: