Recept
« Terug naar recepten
Kipcurry met pinda's
PT90M
Kipcurry met pinda's
Een heerlijk kipcurry met pinda's recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipcurry met pinda's te bereiden
Snijd de kip in blokjes en leg deze in een lage schaal.meng de citroen-en limoensap met de fijngehakte chilipepers in een schaal en giet dit over de kipfiletsblokjes.Meng alles door elkaar totdat de kip geheel bedekt is.Dek het af en laat de kip 1 uur marineren.Verhit de olie in de wok en roerbak de ui glazig en licht bruin en roer de komijn en koriander erdoor.Voeg de gemarineerde kipblokjes erbij en wok het nog 3-4 min.op hoog vuur.Voeg de gemalen pinda's toe en schenk geleidelijk de bouillon en kokosmelk toe.Voeg de kokos,suiker en vissaus toe.Temper het vuur en laat alles zachtjes 9-10 min.sudderen,totdat de kip gaar is.Wel af en toe roeren.Serveer er gekookte pandanrijst bij.