Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in bladerdeeg
PT40M
Kipfilet in bladerdeeg
Een heerlijk kipfilet in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in bladerdeeg te bereiden
Laat op een vel bakpapier 4 plakken bladerdeeg ontdooien.
Kluts een eitje met een klein beetje water.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de champignons in dunne plakjes en het uitje in kleine stukjes.
Bak in wat boter met olijfolie de kipfiletsblokjes op hoog vuur aan. . Bak in een ander pannetje de uitjes, knoflook, champignons en spekjes.
Zodra de kip kleur heeft leg je deze op het bladerdeeg, hier bovenop doe je wat van het ui, spek en champignon mengsel.
Doe hierna een plak bladerdeeg op de kipfilet en druk de kanten met een vork dicht.`
Maak nu wat kleine sneetjes in de bovenkant en bestrijk dit met het eimengsel.
De pakketjes kunnen nu de oven in. Laat ze in de oven staan totdat ze mooi goudbruin zijn, dit duurt meestal een minuut of 20.
Kluts een eitje met een klein beetje water.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de champignons in dunne plakjes en het uitje in kleine stukjes.
Bak in wat boter met olijfolie de kipfiletsblokjes op hoog vuur aan. . Bak in een ander pannetje de uitjes, knoflook, champignons en spekjes.
Zodra de kip kleur heeft leg je deze op het bladerdeeg, hier bovenop doe je wat van het ui, spek en champignon mengsel.
Doe hierna een plak bladerdeeg op de kipfilet en druk de kanten met een vork dicht.`
Maak nu wat kleine sneetjes in de bovenkant en bestrijk dit met het eimengsel.
De pakketjes kunnen nu de oven in. Laat ze in de oven staan totdat ze mooi goudbruin zijn, dit duurt meestal een minuut of 20.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
We maakte deze kip vaak voor het uitgaan, het is een goede bodem!
mmoraal zegt: