Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in braadzak
PT45M
Kipfilet in braadzak
Een heerlijk kipfilet in braadzak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Astrid de Vries
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in braadzak te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Kipfilets kruiden zoals je zelf wilt. (ik gebruik een milde sambal om ze mee in te wrijven).
Peultjes - champignons en pepertje door elkaar mengen in kom en er olijfolie -peper en zout door mengen.
Braadzak neerleggen en de twee kipfilets er in leggen. Met de hand het groentenmengsel erover verdelen en de braadzak dichtbinden.
Op een niet voorverwarmde bakplaat leggen en twee kleine gaatjes aan de bovenkant knippen (om de stoom te laten ontsnappen). In het midden van de oven ongeveer 40 min. gaar laten worden. Even laten rusten en de braadzak opendoen. De kipfilets eruit halen en op een voorverwarmd bord leggen. Het groentenmengsel uit de zak gieten in een schaal en over de kipfilets heen scheppen.
Kipfilets kruiden zoals je zelf wilt. (ik gebruik een milde sambal om ze mee in te wrijven).
Peultjes - champignons en pepertje door elkaar mengen in kom en er olijfolie -peper en zout door mengen.
Braadzak neerleggen en de twee kipfilets er in leggen. Met de hand het groentenmengsel erover verdelen en de braadzak dichtbinden.
Op een niet voorverwarmde bakplaat leggen en twee kleine gaatjes aan de bovenkant knippen (om de stoom te laten ontsnappen). In het midden van de oven ongeveer 40 min. gaar laten worden. Even laten rusten en de braadzak opendoen. De kipfilets eruit halen en op een voorverwarmd bord leggen. Het groentenmengsel uit de zak gieten in een schaal en over de kipfilets heen scheppen.
Mijn kookverhaal (Astrid de Vries)
Heerlijk recept wat je 's morgens al klaar kunt maken- in de koelkast kunt leggen als je een dag weinig tijd hebt. Ik serveer er kleine warm gemaakte naanbroodjes bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erick zegt:
@leny3, het zijn speciale zakken. Gebruik vooral geen diepvrieszakken, die smelten gewoon in de oven. Bij de Albert Heijn heb ik ze vandaag vlak bij de vuilniszakken en het aluminiumfolie zien liggen.
Dettie zegt:
Huub Aerts zegt:
De groenten en champignons en de paprika waren prima van gaarheid en smaak; de kipfilet was te gaar en behoorlijk droog . 40 min bij 175 oC is waarschijnlijk te lang. Er was erg veel vocht in de zak na het bereiden !!
.