Is lekker met frisse salades, gebakken aardappels of frietjes..
Is lekker om zondags je gezin hier mee te mogen verrassen
Dit is een toprecept van Kok Paul Fagel.
Na negen jaar in de keuken van Klein Paardenburg nam Paul de grote stap en opende zijn eigen restaurant Duurstede in Wijk bij Duurstede.
Een restaurant voor fijn proevers, dat negen tafels heeft.
Paul kookte er de sterren van de hemel.
Dat leverde hem al na twee jaar een welverdiende Michelinster op.
En deze wist hij ook al die tijd dat hij in Duurstede de scepter zwaaide te behouden!
Dit recept bekroon ik ook met een gouden ster!
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in een kruidenjasje
PT50M
Kipfilet in een kruidenjasje
Een heerlijk kipfilet in een kruidenjasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in een kruidenjasje te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C.
Hak de ui, de winterwortel, de prei, de champignons en de knoflook fijn.
Hak de jeneverbessen in het kleine bakje van de keukenmachine of staafmixer fijn en meng er 1 eetlepel kerriepoeder met paprikapoeder, de dragon, zout en peper door.
Doe het kruidenmengsel over in een diep bord en wentel de kipfilets erdoor.
Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de kipfilets in ± 4 min. aan beide kanten bruin.
Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal en laat ze afgedekt met aluminiumfolie in de oven in ± 15 min. gaar worden.
Fruit de fijngehakte groenten even in het achtergebleven vet in de koekenpan.
Voeg 1/2 dl water toe en roer de aanbaksel los.
Voeg de kippenbouillon, een klein scheutje wijnazijn en de kerriepoeder toe.
Laat dit ± 5 min. zachtjes koken. Zeef het mengsel boven een andere pan. Roer de pindakaas erdoor en warm de saus nog ± 1 min. door.
Schep de saus over de kipfilets.
Hak de ui, de winterwortel, de prei, de champignons en de knoflook fijn.
Hak de jeneverbessen in het kleine bakje van de keukenmachine of staafmixer fijn en meng er 1 eetlepel kerriepoeder met paprikapoeder, de dragon, zout en peper door.
Doe het kruidenmengsel over in een diep bord en wentel de kipfilets erdoor.
Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de kipfilets in ± 4 min. aan beide kanten bruin.
Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal en laat ze afgedekt met aluminiumfolie in de oven in ± 15 min. gaar worden.
Fruit de fijngehakte groenten even in het achtergebleven vet in de koekenpan.
Voeg 1/2 dl water toe en roer de aanbaksel los.
Voeg de kippenbouillon, een klein scheutje wijnazijn en de kerriepoeder toe.
Laat dit ± 5 min. zachtjes koken. Zeef het mengsel boven een andere pan. Roer de pindakaas erdoor en warm de saus nog ± 1 min. door.
Schep de saus over de kipfilets.
mia7 zegt:
Het kan ook niet anders, recept van een van een goede chefkok ;)
Bedankt voor je leuke reactie :)
Groetjes Mia