Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven
PT15M
Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven
De kipfilet gaat rauw in de ovenschaal en wordt overgoten met de warme roomsaus met Parmezaanse kaas en champignons. Na 15 minuten is je kipfilet precies goed. Niet droog maar lekker sappig.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Duits kooktijdschrift
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven te bereiden
- Oven voorverwarmen op 250 graden.
- Champignons schoonmaken en in niet te dunne schijfjes snijden. 1 eetlepel olijfolie verhitten in een koekenpan en de champignons hierin bakken tot het vocht is verdwenen.
- Kipfilet kruiden met peper en zout. Ovenschaal invetten met restant olie. Kipfilet in de ovenschaal leggen. Champignons erover verdelen.
- 2/3 van de Parmezaanse kaas door de room roeren en over de champignons en de kipfilet verdelen. De rest van de Parmezaanse kaas erover strooien.
- Plm. 10-15 minuten in het midden van de oven zetten tot de korst goudbruin is. (tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilet)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.