Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met romige prei
PT30M
Kipfilet met romige prei
Een heerlijk kipfilet met romige prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
miriam .........
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
snelklaar.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met romige prei te bereiden
Snij de prei overdwars doormidden en en dan diagonaal in in reepjes van 1 1/2 cm. Droog de kip af en bak deze in de olie en een halve eetlepel boter bruin, ca. 4 minuten aan iedere kant. Haal de filets uit de pan en zet ze apart. Doe de wijn de pan en laat de wijn tot ca. 4 eetlepels inkoken. Doe de prei in de pan en voeg de boter, peper en zout naar smaak toe. Laat de prei op een laag vuur met de deksel op de pan gedurende 10 minuten zacht worden. Voeg de bouillon toe. Leg de kip en de jus op de prei. Zet de pan op een zacht vuur en laat de prei en de kip zacht en gaar worden (8 minuten). Leg de kip op een warm bord en voeg de room aan de prei toe. Draai het vuur omhoog en kook gedurende twee minuten de saus in. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip bovenop de prei.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ellebel zegt:
christo zegt:
Fijnproever, Zeg jij hetzelfde?
Dat kipfilet het borstdeel is wisten we al:-)