Recept
« Terug naar recepten
kipkersentaart
PT40M
kipkersentaart
Een heerlijk kipkersentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kipkersentaart te bereiden
Bedek de taartvorm met het deeg, er mag wat over de rand hangen. Snijd de kip in stukjes. Bak de kip en doe er wat kerrie overheen. Giet de kersen voor de helft af (dus beetje sap laten zitten)en leeg de inhoud van de pot bij de kip. Laat heel even pruttelen, voeg dan degember en het zakje kerriesausen een beetje sambal toe. Even laten koken. Van de kook af brengen en het bekertje crème fraïche toevoegen. Het kipkersenmengsel in de taartvorm doen. De taart dichtvouwen,bestrooien met kaas, en dan 30 min bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden
Jaap zegt: