KookJij

kipkersentaart

Een heerlijk kipkersentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kipkersentaart te bereiden

Bedek de taartvorm met het deeg, er mag wat over de rand hangen. Snijd de kip in stukjes. Bak de kip en doe er wat kerrie overheen. Giet de kersen voor de helft af (dus beetje sap laten zitten)en leeg de inhoud van de pot bij de kip. Laat heel even pruttelen, voeg dan degember en het zakje kerriesausen een beetje sambal toe. Even laten koken. Van de kook af brengen en het bekertje crème fraïche toevoegen. Het kipkersenmengsel in de taartvorm doen. De taart dichtvouwen,bestrooien met kaas, en dan 30 min bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jaap

Jaap zegt:
Is bij ons een vrijdag taart. Let wel even op dat er geen pitten inzitten. Ook even opletten met eten dat de kersen langer heet blijven dan de rest.