Recept
« Terug naar recepten
Kippeblokjes in roomsaus
PT30M
Kippeblokjes in roomsaus
Een heerlijk kippeblokjes in roomsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
David Permentier
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippeblokjes in roomsaus te bereiden
Snijd de kipfillet in blokjes.
Maak de champignons proper en verwijder het steeltje. Snijd deze vervolgens in blokjes of schijfjes.
Snijd de augurken in stukjes.
Snijd de citroen in de helft.
Verhit de pan met de bakboter. Als de boter bruin ziet doe je er de kippenblokjes in. Kruid deze af met peper en zout.
Als de kippenblokjes goed aangebakken zijn, schep je ze over in de pot.
Doe de champignons nu in de pan.
Als deze klaar zijn doe je ze tevens ook in de pot.
Blus de pan met de citroen.
Doe de room nu bij in de pan.
Goed omroeren tot de room begint te koken.
Doe het room-citroen mengsel bij in de pot.
De pan mag nu weg. Dik het mengsel in de pot op met wat donkere maïzena.
Doe er op het laatste de augurken bij.
Serveer dit met kroketten.
Maak de champignons proper en verwijder het steeltje. Snijd deze vervolgens in blokjes of schijfjes.
Snijd de augurken in stukjes.
Snijd de citroen in de helft.
Verhit de pan met de bakboter. Als de boter bruin ziet doe je er de kippenblokjes in. Kruid deze af met peper en zout.
Als de kippenblokjes goed aangebakken zijn, schep je ze over in de pot.
Doe de champignons nu in de pan.
Als deze klaar zijn doe je ze tevens ook in de pot.
Blus de pan met de citroen.
Doe de room nu bij in de pan.
Goed omroeren tot de room begint te koken.
Doe het room-citroen mengsel bij in de pot.
De pan mag nu weg. Dik het mengsel in de pot op met wat donkere maïzena.
Doe er op het laatste de augurken bij.
Serveer dit met kroketten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
dperme zegt:
Dit is een instant bindmiddel voor donkere sauzen. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een boter-bloem mengsel (roux).
Smakelijk
dperme zegt:
De kip gewoon bakken in de pan zoals je een kipfilet zou bakken. Wel eerst in blokjes snijden.
Smakelijk
ans zegt: