KookJij

Kippeblokjes in roomsaus

Een heerlijk kippeblokjes in roomsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippeblokjes in roomsaus te bereiden

Snijd de kipfillet in blokjes.
Maak de champignons proper en verwijder het steeltje. Snijd deze vervolgens in blokjes of schijfjes.
Snijd de augurken in stukjes.
Snijd de citroen in de helft.

Verhit de pan met de bakboter. Als de boter bruin ziet doe je er de kippenblokjes in. Kruid deze af met peper en zout.
Als de kippenblokjes goed aangebakken zijn, schep je ze over in de pot.
Doe de champignons nu in de pan.
Als deze klaar zijn doe je ze tevens ook in de pot.
Blus de pan met de citroen.
Doe de room nu bij in de pan.
Goed omroeren tot de room begint te koken.
Doe het room-citroen mengsel bij in de pot.
De pan mag nu weg. Dik het mengsel in de pot op met wat donkere maïzena.
Doe er op het laatste de augurken bij.
Serveer dit met kroketten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ans

ans zegt:
Dank je wel
dperme

dperme zegt:
Beste Ans
Dit is een instant bindmiddel voor donkere sauzen. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een boter-bloem mengsel (roux).
Smakelijk
ans

ans zegt:
Wat is in belgie donkere maizena?
dperme

dperme zegt:
Beste Jaap,

Ik gebruik gewoon aardappel-kroketten.

Smakelijk
dperme

dperme zegt:
Beste Jani,

De kip gewoon bakken in de pan zoals je een kipfilet zou bakken. Wel eerst in blokjes snijden.

Smakelijk
jani1936

jani1936 zegt:
Beste Davit. Je schrijft als de kip aangebraden id in de pot doen. Is dit een speciale pot want de kip is nu nog niet door en door gebakken. Half rauwe kip is zeer slecht. Graag reactie jan
jaapb

jaapb zegt:
Bedoelt U aardappel- kroketten

m vr gr