Recept
« Terug naar recepten
Kippendijen 'bon femme'
PT60M
Kippendijen 'bon femme'
Een heerlijk kippendijen 'bon femme' recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
pim haaksbergen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendijen 'bon femme' te bereiden
Hak de poten door de helft, bestrooi ze met peper en zout en bak ze aan in een braadpan met boter, neem ze uit de pan.
Pel en hak de ui en snij de hoeden van de shi-take paddestoelen in kwarten.
Bak in het vet van dezelfde hete pan de uien en paddestoelen aan.
Blus de pan af met Moeierboomke en 200 ml water en leg de poten terug in de pan.
Doe een deksel op de pan en laat ze minimaal 45 minuten op laag vermogen pruttelen.
Was de groenten. Snij de bospeen en de opperdoezen in blokjes. Snij de lente ui fijn.
Doe de bospeen, doperwten en opperdoezen in een ruime pan met kokend water en laat ze 5 minuten koken. Spoel ze daarna koud.
Hak het ontbijtspek in repen en bak ze aan in een andere braadpan.
Voeg de aardappels, wortel en doperwten toe en bak nog 5 minuten door. Voeg op het laatst de lente ui toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Serveer de stukken kip in een grote schaal op het garnituur.
Pel en hak de ui en snij de hoeden van de shi-take paddestoelen in kwarten.
Bak in het vet van dezelfde hete pan de uien en paddestoelen aan.
Blus de pan af met Moeierboomke en 200 ml water en leg de poten terug in de pan.
Doe een deksel op de pan en laat ze minimaal 45 minuten op laag vermogen pruttelen.
Was de groenten. Snij de bospeen en de opperdoezen in blokjes. Snij de lente ui fijn.
Doe de bospeen, doperwten en opperdoezen in een ruime pan met kokend water en laat ze 5 minuten koken. Spoel ze daarna koud.
Hak het ontbijtspek in repen en bak ze aan in een andere braadpan.
Voeg de aardappels, wortel en doperwten toe en bak nog 5 minuten door. Voeg op het laatst de lente ui toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Serveer de stukken kip in een grote schaal op het garnituur.