Verdeel het over de voorverwarmde borden.
Geef er een rose bij of een niet al te zware rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Kippendijen in Creoolse Stijl
PT165M
Kippendijen in Creoolse Stijl
Zonder al te diep te gaan in de geschiedenis van de afstammelingen van de "Acadians" (via Canada), de Cajuns dus,en de Creolen,die afstammen van migranten naar Louisiana vanuit Noord Afrika,Italie,Spanje enz.zou je grofweg kunnen zeggen dat de Cajuns nauwelijks of geen tomaten gebruiken en de Creolen juist wel.Beide richtingen komen uit de staat Louisiana.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
165 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendijen in Creoolse Stijl te bereiden
- Meng alle ingredienten (behalve de kip en de worst) in de grote pan en roer dat goed door.
- In deze "marinade" de kip en de verkruimelde worst gedurende 2 uur laten marineren.
- Dan de pan op het vuur zetten en snel de inhoud aan de kook brengen.
- Deksel op de pan doen en in de oven schuiven en 2 uur op 175 graden Celsius houden.
- Kip er uit halen en op een ingevette bakplaat in de oven zetten om op 200 graden Celsius in korte tijd goudkleurig te worden.
- Ondertussen de marinade met worst ietsje indikken op hoog vuur, terwijl we flink roeren.
- Dan kip weer terug in de pan doen en nog even op een laag vuurtje door en door verwarmen.
- Geef er gekookte witte rijst bij en een groene salade.
- Vlak voor het opdienen flink wat gesnipperde peterselie op strooien.