DIEN OP : Verdeel de kip over de voorverwarmde borden, schep het fruit-uienmengsel er om heen en bestrooi met de vers geroosterde amandelsnippers.
Geef er aardappelpurée bij en een combinatie van doperwten-zomerworteltjes-maiskorrels.
Verdeel de jus uit het bakblik over de borden.
Recept
« Terug naar recepten
Kippendijen uit de Oven met Gedroogde Vruchten
PT210M
Kippendijen uit de Oven met Gedroogde Vruchten
Een heerlijk kippendijen uit de oven met gedroogde vruchten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendijen uit de Oven met Gedroogde Vruchten te bereiden
1).Verhit 5 eetlepels rijst olie en bak de uien daarin mooi goudblond in ongeveer 30 minuten. Roeren! Breng op smaak met peper en zout en doe in een grote kom.
2).Bij de uien gaan de gedroogde vruchten, de honing, kaneel en kruidnagel. Roer dat goed door en zet in de koelkast gedurende 1 uur (Het kan ook de dag tevoren worden gemaakt!!!)
3).Wrijf de kippendijen in met peper, zout, geelwortel en de rest van rijstolie.
4).Spreid de vruchten-uienmix uit over het diepe bakblik, leg de kippendijen op de vruchten en giet de wijn in het bakblik en schuif het bakblik in de oven en bak 60 minuten.
5).Haal het bakblik uit de oven en zet het er weer omgekeerd in en giet er telkens een scheut bouillon bij zo nodig, tot dat de kip mooi bruin is geworden. (Dat zal ± zo'n
45 minuten duren.
6).Haal dan de kippen van het bakblik af en leg apart onder alu-folie,gedurende een klein kwartiertje.
2).Bij de uien gaan de gedroogde vruchten, de honing, kaneel en kruidnagel. Roer dat goed door en zet in de koelkast gedurende 1 uur (Het kan ook de dag tevoren worden gemaakt!!!)
3).Wrijf de kippendijen in met peper, zout, geelwortel en de rest van rijstolie.
4).Spreid de vruchten-uienmix uit over het diepe bakblik, leg de kippendijen op de vruchten en giet de wijn in het bakblik en schuif het bakblik in de oven en bak 60 minuten.
5).Haal het bakblik uit de oven en zet het er weer omgekeerd in en giet er telkens een scheut bouillon bij zo nodig, tot dat de kip mooi bruin is geworden. (Dat zal ± zo'n
45 minuten duren.
6).Haal dan de kippen van het bakblik af en leg apart onder alu-folie,gedurende een klein kwartiertje.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
barbara metz zegt:
Leuk hoor, heb ze met belangstelling gelezen.
Groet, Barbara:D
Areke zegt:
Wat bedoel je met het bakblik weer omgekeerd terug in de oven zetten?