OPDIENEN:
""""""""""""""""
1).Amuse:De kippemassa onder in een borrel glaasje doen en opvullen met avo-mayo
2).Op een bordje een bergje kippegehakt leggen en daarnaast een bergje avo-mayo
3).Op een amuselepel:Maak een massa van kip en avo-mayo en doe daar wat van op een lepel met een blaadje van het een of ander
#
Ook dit gerecht kan nog verder worden uitgewerkt met bv.
ketumbar en djinten als extra smaakmakertjes
Recept
« Terug naar recepten
Kippengehakt met Avo-Mayo
PT30M
Kippengehakt met Avo-Mayo
Een heerlijk kippengehakt met avo-mayo recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 - 12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Ooit eens gehad als een van de borrelhapjes in Texas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippengehakt met Avo-Mayo te bereiden
*Kippenfilet grof hakken tot een grove tartaar.Limoenen zesteren en uitpersen.Lombok ontzaden en in fijne ringetkes snijden.Blaadjes purut ontnerven en in ragfijne staafjes snijden van 1 cm lang.
*De kip garen in de olie met uitjes en knoflook en blijven roeren.Wanneer gaar gaat er door de zeste,limoensap,
blaadjes purut en de lombok.Nog eens goed doorroeren en warm houden
*De eidooier klutsen en dan met arachide olie een mayonaise maken met peper en zout.De geprakte avocado
opleuken met 1 theelepel zeste en 1 eetlepel limoensap.
*De mayo nu door de avocado-pureé werken tot een gladde homogene massa
*De kip garen in de olie met uitjes en knoflook en blijven roeren.Wanneer gaar gaat er door de zeste,limoensap,
blaadjes purut en de lombok.Nog eens goed doorroeren en warm houden
*De eidooier klutsen en dan met arachide olie een mayonaise maken met peper en zout.De geprakte avocado
opleuken met 1 theelepel zeste en 1 eetlepel limoensap.
*De mayo nu door de avocado-pureé werken tot een gladde homogene massa