KookJij

Kippenlevers in madera saus

Een heerlijk kippenlevers in madera saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenlevers in madera saus te bereiden

Hak de uien en de champignons grof,
bak deze in een goede olijfolie.
Voeg daar een scheut madera toe ( 50 ml ) en drie eetlepels Slagroom toe.
Snij de ham in fijne reepjes.
Doe in een andere pan Olijfolie en een stukje bak en braad.
Doe hier de kippenlevers in ( de deksel er op,voor het spatten ) Rose bakken.
Daar na de kippenlevers bij de uien en de champignons doen in de andere pan.
Nu pas de ham reepjes er door doen.
Zakje knorroomsaus in 250 cl,water en verwarmen,
daarna bij de rest doen en zachtjes even laten trekken ( 20 minuten).
Eet,Smakelijk.

Mijn kookverhaal (Frans J Kuchlein)

Is lekker bij de aardapelen worteltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sylvie van Duinen

sylvie van Duinen zegt:
De ham hoeft niet speciaal maar,dit is wel erg lekker);)
mannic

mannic zegt:
Klinkt goed, ga ik binnenkort proberen omdat mijn vriend deze zo lekker vind ;)