Recept
« Terug naar recepten
Kippenlevers in madera saus
PT20M
Kippenlevers in madera saus
Een heerlijk kippenlevers in madera saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans J Kuchlein
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenlevers in madera saus te bereiden
Hak de uien en de champignons grof,
bak deze in een goede olijfolie.
Voeg daar een scheut madera toe ( 50 ml ) en drie eetlepels Slagroom toe.
Snij de ham in fijne reepjes.
Doe in een andere pan Olijfolie en een stukje bak en braad.
Doe hier de kippenlevers in ( de deksel er op,voor het spatten ) Rose bakken.
Daar na de kippenlevers bij de uien en de champignons doen in de andere pan.
Nu pas de ham reepjes er door doen.
Zakje knorroomsaus in 250 cl,water en verwarmen,
daarna bij de rest doen en zachtjes even laten trekken ( 20 minuten).
Eet,Smakelijk.
bak deze in een goede olijfolie.
Voeg daar een scheut madera toe ( 50 ml ) en drie eetlepels Slagroom toe.
Snij de ham in fijne reepjes.
Doe in een andere pan Olijfolie en een stukje bak en braad.
Doe hier de kippenlevers in ( de deksel er op,voor het spatten ) Rose bakken.
Daar na de kippenlevers bij de uien en de champignons doen in de andere pan.
Nu pas de ham reepjes er door doen.
Zakje knorroomsaus in 250 cl,water en verwarmen,
daarna bij de rest doen en zachtjes even laten trekken ( 20 minuten).
Eet,Smakelijk.
Mijn kookverhaal (Frans J Kuchlein)
Is lekker bij de aardapelen worteltjes.
sylvie van Duinen zegt: