Recept
« Terug naar recepten
Kippenlevertjes met druiven
PT35M
Kippenlevertjes met druiven
Een heerlijk kippenlevertjes met druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenlevertjes met druiven te bereiden
Kook in een steelpan de gevogeltefond in ± 10 min in tot ± 100 ml.
Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes op laag vuur in ± 10 min, uit.
Schep de spekjes uit de pan, maar laat het vet erin.
Draai het vuur hoog en bak in het bakvet de kippenlevers in ± 3 min. bruin van buiten en rosé van binnen.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de cognac erbij en laat dit verdampen.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
Doe dit samen met het spek, de druiven en ingekookte fond bij de kippenlevers en smelt al roerend de boter door het gerecht.
Breng op smaak met peper.
Lekker met geroosterd witbrood.
Met een salade van kropsla wordt het een echt lunchgerecht.
Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes op laag vuur in ± 10 min, uit.
Schep de spekjes uit de pan, maar laat het vet erin.
Draai het vuur hoog en bak in het bakvet de kippenlevers in ± 3 min. bruin van buiten en rosé van binnen.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de cognac erbij en laat dit verdampen.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
Doe dit samen met het spek, de druiven en ingekookte fond bij de kippenlevers en smelt al roerend de boter door het gerecht.
Breng op smaak met peper.
Lekker met geroosterd witbrood.
Met een salade van kropsla wordt het een echt lunchgerecht.
bertal zegt:
Wat leuk om zo'n leuke reactie's te krijgen . Bedankt en jullie ook succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert