Recept
« Terug naar recepten
Sperziebonen met paprika in pindasaus
PT10M
Sperziebonen met paprika in pindasaus
Lekker bijgerecht bij Oosterse gerechten. Ik heb dit laatst gemaakt bij mijn kerrierijst met gehakt en eieren.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
kookboek Wilma Culinair
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperziebonen met paprika in pindasaus te bereiden
- Haal de sperziebonen af en was de sperziebonen.
- Was de paprika. Halveer de paprika overlangs, verwijder steel en zaadlijsten en snijd de helften in de lengte in smalle reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Kook de sperziebonen beetgaar. Voeg vlak voor het afgieten de paprikareepjes toe. Giet de bonen en paprika af. (Bewaar 1 sauslepel van het kookvocht!)
- Verhit in een steelpan met dikke bodem de olie en fruit hierin het uitje goudbruin. Roer de pindakaas, sojasaus, sambal en citroensap erdoor. Laat de pindakaas smelten. Voeg wat van het groentekookwater toe, zodat het een mooie saus wordt.
- Roer de pindasaus door de groenten. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ook lekker met rijst en een gebakken eitje.