KookJij

Dagschotel fijnproever presenteert: steak met gegrilde tomaatjes, ajuin en zoete aardappel

Een heerlijk dagschotel fijnproever presenteert: steak met gegrilde tomaatjes, ajuin en zoete aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Fijnproever & Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel fijnproever presenteert: steak met gegrilde tomaatjes, ajuin en zoete aardappel te bereiden

Zoete aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Kook deze beetgaar in licht gezouten water en giet af.
Tomaten in schijven snijden, leg deze op een bakplaat en kruid naar smaak met peper, zout, basilicum en stukjes kruiden boter.
Ajuin in schijven snijden.
Bak de steak saignant en kruid naar smaak. Voeg op het laaste moment de ajuin toe en bak deze even mee aan.
Aaardappel aanbakken in boter evenzeer kruiden.
Terwijl de tomaatjes onder de grill laten opwarmen.
Serveer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Hier werd nog een frisse salade bij geserveerd, rucola, geraspte wortelen, rode bieten. komkommer en radijsjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Haha, blijft in de familie hé ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Amai, u krijgt concurrentie! :-)