Klik op foto om te vergroten.
Hier werd nog een frisse salade bij geserveerd, rucola, geraspte wortelen, rode bieten. komkommer en radijsjes.
Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel fijnproever presenteert: steak met gegrilde tomaatjes, ajuin en zoete aardappel
PT20M
Dagschotel fijnproever presenteert: steak met gegrilde tomaatjes, ajuin en zoete aardappel
Een heerlijk dagschotel fijnproever presenteert: steak met gegrilde tomaatjes, ajuin en zoete aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Fijnproever & Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel fijnproever presenteert: steak met gegrilde tomaatjes, ajuin en zoete aardappel te bereiden
Zoete aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Kook deze beetgaar in licht gezouten water en giet af.
Tomaten in schijven snijden, leg deze op een bakplaat en kruid naar smaak met peper, zout, basilicum en stukjes kruiden boter.
Ajuin in schijven snijden.
Bak de steak saignant en kruid naar smaak. Voeg op het laaste moment de ajuin toe en bak deze even mee aan.
Aaardappel aanbakken in boter evenzeer kruiden.
Terwijl de tomaatjes onder de grill laten opwarmen.
Serveer alles zeer warm op bord.
Tomaten in schijven snijden, leg deze op een bakplaat en kruid naar smaak met peper, zout, basilicum en stukjes kruiden boter.
Ajuin in schijven snijden.
Bak de steak saignant en kruid naar smaak. Voeg op het laaste moment de ajuin toe en bak deze even mee aan.
Aaardappel aanbakken in boter evenzeer kruiden.
Terwijl de tomaatjes onder de grill laten opwarmen.
Serveer alles zeer warm op bord.
Hilde Dumont zegt: