Recept
« Terug naar recepten
Kippenpasteitjes a la oma
PT45M
Kippenpasteitjes a la oma
Een heerlijk kippenpasteitjes a la oma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
steffie bijl
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
a la oma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenpasteitjes a la oma te bereiden
*de kip (en de kipfilet) koken in ruim water met goudbouillonblokjes (hoeveelheid blokjes is afhankelijk van hoeveelheid water en smaak)
*als het goed gaar is af laten koelen en dan de kip en de filet in draadjes "plukken"en in de vleespan doen.
*de champignons met het nat erbij doen en aanvullen met gezeefde bouillon tot het vlees net onderstaat.
*de room erbij doen en zachtjes aan de kook brengen.
*ondertussen op smaak brengen met peper, kerrie en whorchestersauce.
*daarna aanmaken met maizena tot gewenste dikte.
*de ragoutbakjes opwarmen in de oven en vervolgens per persoon op een bord plaatsen en vullen met de ragout.
Smakelijk eten!!!!
*als het goed gaar is af laten koelen en dan de kip en de filet in draadjes "plukken"en in de vleespan doen.
*de champignons met het nat erbij doen en aanvullen met gezeefde bouillon tot het vlees net onderstaat.
*de room erbij doen en zachtjes aan de kook brengen.
*ondertussen op smaak brengen met peper, kerrie en whorchestersauce.
*daarna aanmaken met maizena tot gewenste dikte.
*de ragoutbakjes opwarmen in de oven en vervolgens per persoon op een bord plaatsen en vullen met de ragout.
Smakelijk eten!!!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
anneke zegt:
steffie bijl zegt: