Klik op de foto om te vergroten.
Ik had 4 dikke drumsticks (voor 2 p) maar ik heb wel bovenstaande hoeveelheid kruiden gebruikt. Als ik dit gerecht weer maak, zal ik een dubbele hoeveelheid kruiden nemen om de kip lekker en dikker in te smeren.
Dit recept komt oorspronkelijk uit Trinidad, maar dat land staat niet op de site, ook niet de Cariben, dus heb ik voor Curaçao gekozen als land van herkomst.
Recept
« Terug naar recepten
Kippenpootjes pikant gebakken (uit Trinidad)
PT50M
Kippenpootjes pikant gebakken (uit Trinidad)
Een heerlijk kippenpootjes pikant gebakken (uit trinidad) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Traditionele Caribische Gerechten. Huub Toast en Ciska Cress. 1993
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenpootjes pikant gebakken (uit Trinidad) te bereiden
De pootjes in een pan met een beetje kokend water opzetten en 5 a 10 minuten laten koken. De pootjes mogen niet uit elkaar vallen.
Het water afgieten en de pootjes wat af laten koelen.
Daarna de velletjes helemaal eraf trekken.
In een vijzel de komijnzaadjes en peperkorrels wat kleiner stampen, maar ze mogen best wat grof blijven.
In het 1ste diepe bord het ei (eieren) goed loskloppen.
In het 2de bord de komijnzaadjes + peperkorrels + chilipoeder + koriander + knoflookpoeder + zout goed door elkaar mengen.
In het 3de bord paneermeel doen.
Haal de pootjes eerst door het ei, dan door de kruidenmix (met je handen goed verdelen en aandrukken ) en als laatste door het paneermeel (zorg dat de pootjes overal goed voorzien zijn van paneermeel)
Een dun laagje olie in de pan verhitten en hierin de pootjes rondom bruin en gaar bakken. Regelmatig omkeren.
Het water afgieten en de pootjes wat af laten koelen.
Daarna de velletjes helemaal eraf trekken.
In een vijzel de komijnzaadjes en peperkorrels wat kleiner stampen, maar ze mogen best wat grof blijven.
In het 1ste diepe bord het ei (eieren) goed loskloppen.
In het 2de bord de komijnzaadjes + peperkorrels + chilipoeder + koriander + knoflookpoeder + zout goed door elkaar mengen.
In het 3de bord paneermeel doen.
Haal de pootjes eerst door het ei, dan door de kruidenmix (met je handen goed verdelen en aandrukken ) en als laatste door het paneermeel (zorg dat de pootjes overal goed voorzien zijn van paneermeel)
Een dun laagje olie in de pan verhitten en hierin de pootjes rondom bruin en gaar bakken. Regelmatig omkeren.
Els Meeuwsen zegt: