Recept
« Terug naar recepten
Kippenragout met rijst
PT30M
Kippenragout met rijst
Een heerlijk kippenragout met rijst recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 of meer personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
uit eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenragout met rijst te bereiden
Kook de kippenpoten in ruim water met een paar bouillonblokjes (naar smaak) gaar.
Haal de kip van het bot en bewaar dit voor in de ragout.
Bewaar de bouillon voor de roux.
Maak nu de roux: 3/4 pakje bleuband
boter in de braadpan laten smelten, dan bloem erbij roeren tot het een klont wordt.
Dan de bouillon in kleine scheutjes er bij tot er een zalfachtige roux ontstaat.
Dan de kerrie, champignons, flinke scheut kookroom en de kip er in.
Op smaak maken met extra goudbouillonblokje. (geen zout toevoegen)
Rijst er bij koken.
Of een pastijhuls er mee vullen.
Haal de kip van het bot en bewaar dit voor in de ragout.
Bewaar de bouillon voor de roux.
Maak nu de roux: 3/4 pakje bleuband
boter in de braadpan laten smelten, dan bloem erbij roeren tot het een klont wordt.
Dan de bouillon in kleine scheutjes er bij tot er een zalfachtige roux ontstaat.
Dan de kerrie, champignons, flinke scheut kookroom en de kip er in.
Op smaak maken met extra goudbouillonblokje. (geen zout toevoegen)
Rijst er bij koken.
Of een pastijhuls er mee vullen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
elisabeth zegt:
Maureen zegt:
Frans van den Bosch zegt: