We drinken hierbij een witte wijn of een lichte rosé.
Deze soep past in de meeste diëten.
Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep uit Peru
PT60M
Kippensoep uit Peru
Een van mijn neven is getrouwd met een Peruvaanse vrouw. Ik zal niet haar verbaasde gezicht vergeten toen zij voor de eerste maal Nederlandse kippensoep kreeg (U weet wel veel bouillon met wat vermicelli, ronddwarrelende stukjes kip en hier en daar wat groens). Haar soort van kippensoep is toch ietsje anders, zoals hieronder blijkt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zuid-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoep uit Peru te bereiden
- Verdeel de kip in dij en drumsticks. Spoel ze goed af en dep ze droog. Wrijf de kip in met zout en peper en bak ze in de grote pan met dikke bodem in de helft van de olie om en om bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Doe de rest van de olie in de pan, verhit op middelmatig vuur en fruit daarin aan de uien en de paprika tot die zacht zijn.
- Intussen in een keukenblender de koriander, knoflook, de lombok in 200 cc kippenbouillon tot een homogene dunne pasta draaien.
- Doe de djinten bij de uienmix en roer even goed door.
- Voeg de rijst toe en roer even goed door.
- Voeg dan toe de koriander-mix en roer goed door.
- Leg de stukken kip terug in de pan en laat even aan beide zijden sudderen.
- Nu mag de rest van de bouillon er bij met de aardappels. Breng aan de kook.
- Deksel op de pan en 20 minuten op een laag pitje laten doorsudderen.
- Vlak voor het opdienen de erwten en de mais door de massa roeren, totdat die door en door warm zijn.
- Verdeel de kip en aardappels over de borden / kommen en verdeel dan de rest van de soep over de borden / kommen.
- Geef er een partje limoen bij.