Recept
« Terug naar recepten
Spitskool met noedels uit de wok en een Spaans tintje.
PT30M
Spitskool met noedels uit de wok en een Spaans tintje.
Gewoon een heerlijk dagelijks gerecht, als je niet te lang na een lange werkdag in de keuken wil staan.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spitskool met noedels uit de wok en een Spaans tintje. te bereiden
- Verwarm de wok en bak de chorizo in enkele minuten knapperig. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Verwijder het meeste vet en fruit de ui en de peper enkele minuten in het aanhangende vet.
- Voeg de knoflook en de paprika toe en bak even mee.
- Vervolgens de spitskool en toevoegen en circa 4 minuten meebakken.
- Voeg als laatste de woknoedels en de chorizo toe en warm alles even goed door.
- Breng op smaak met peper en zout .
- Verdeel over 2 borden en garneer met bosui.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ik wilde graag de spitskool verwerken, die ik nog in de koelkast had liggen. In plaats van de bedachte spekjes te gebruiken , heb ik eeen stuk chorizo genomen en dat pakte verrassend lekker uit. Altijd lastig om bij een gerecht als dit een keuken toe te voegen. Ik hield het maar op :" Spitskool met noedels uit de wok en een Spaans tintje ".