KookJij

Kippensoep

Soep met heerlijke gronte
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippensoep te bereiden

De groenten wassen en in rigetjes snijden. Knolselderij in blokjes snijden. Pepertjes ontdoen van zaadjes en in ringetjes snijden. De groenten samen met de kip, De pepertjes, laurier en tijm onder water zetten in een voldoende grote pan. Voeg ook al zout toe. Breng aan de kook en laat minimaal 8 uur trekken op een klein pitje. Haal de kip uit de bouillon Verwijder het vel van de kip en haal het vlees van het karkas. Snij het vlees in blokjes die je aan de bouillon toevoegd. Laat in een andere pan de vermicelli gaar worden in water. Als de vermicelli gaar is , deze met het kookvocht toevoegen aan de bouillon.De soep op smaak brengen met zout en dan zeer warm opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Corinna

Corinna zegt:
Merci voor recept, ik had de dag ervoor bouillon over omdat ik vol au vent gemaakt had, en de kip heb ik dan vervangen met kippengehakt, en Chinese noedels. Een schot in de roos. :D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Maakte kippensoep als voorgerecht voor een etentje van bruiloftsgasten;het waren 80 personen.
2 soepkippen met 3 liter water opgezet, groot vuur tot het kookt,temperen tot aan de kook en een ochtend laten trekken samen met 2 kruidenbuiltjes, peper, nootmuskaat en 3 bouillonblokjes.Kip er uit halen en plukken. Vuur hoog en fijne soepgroenten toevoegen; 2 minuten voluit koken ,fijngesneden bakje selderij toevoegen en vuur uit; deksel schuin op de pan. Dit is een geconcentreerde soep,ter plekke lengde ik vóór het opdienen de soep aan tot 4½ liter (met kokend water).Verwarmen tot aan kookpunt en dan op kleine pit. Vermicelli kook ik apart in een pannetje en spoel het af voordat het bij de soep toegevoegd wordt; daardoor blijft de soep helder.Het was/is een succes! een s:p
Anna

Anna zegt:
Hallo Karlijn,
er staat "de kip onderzetten", ik denk een liter of 3 ongeveer. Succes!
Anna
KookJij.
Karlijn

Karlijn zegt:
Er staat niet bij hoeveel liter water je in de pan moet doen? Zou dit vermeld kunnen worden?
Daan

Daan zegt:
Kip in een pan met water stoppen en op het vuur zetten tot kip gaar is. Vet van water afscheppen. Kip plukken. Groente in pan. Bouillon blokje erin (hoeveelheid naar smaak) groente erin
kip erin. Vermicelli erin. Heerlijke Kippensoep!

Eetsmakelijk;)
diana kinnaer

diana kinnaer zegt:
Ik wil even zegeen voor al die mensen die denken dat je dus echt soep moet trekken onzin is,het volgende door het lange trekken,en dus niet koken geeft het vlees zijn smaak af,daarbij smaakt het vlees nergens meer naar want alles wat er in zat,en smaakstoffen word afgegeven aan de bouillon,en voor al die mensen die nog steeds geloven dat er in vlees vitamines zitten vlees bestaat uit hoofdzakelijk uit eiwitten en staal,en voor de vitamines,daar doe je inderdaad groenten in,maar echt een half uur koken,de eiwitten zitten in de bouillon en voor staal eet je gewoon andere dingen.Dus het kan mij echt niet boeien hoe iemand zijn soep maakt,maar het is nu eenmaal zo,soep eet je niet voor de vitamine en andere waardevolle bouwstoffen,maar om de kracht ,en niemand kan ontkennen dat vroeger na of tijdens zware ziekten soep werd gegeven,en zeker kippensoep,de oude joden zweren er op,en dat kookte ze echt niet in een uur,het smaakt echt niet.
Marion Hermeler

Marion Hermeler zegt:
Het lijkt me stug, dat dit 8 uur moet trekken, dan is er helemaal niets meer over
van de kip en eventuele vitaminen. Het zal 1 uur zijn voor het vlees en 1/2 uur voor de groenten?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Jannie , kijk eens bij mijn recepten pagina onder soepen ...daar vind je ook kippensoep en nog vele andere...Groetjes van ons 3 :);):p
Jannie

Jannie zegt:
Wie heeft een lekker recept voor mij kippensoep in de Slow Cooker.
derbyke

derbyke zegt:
Waarom de vemicelli apart koken...gewoon bij de soep volgens mij.
Groetjes van ons 3 :);):p
paul

paul zegt:
Doe beter niet het kookvocht van de vermicelli in de soep, dat tast de kipsmaak aan en de soep wordt troebel neem ook altijd van die reeds gebroken vermicelli want die kookt niet kapot ;)
mretz

mretz zegt:
erg bedankt voor de raktie, dan maar de boer op! mvrgr. riet
diana kinnaer

diana kinnaer zegt:
Riet een poellier heeft er best wel een.Maar wat ik zelf altijd haal is een bio kip,en dat is niet zo goedkoop,maar voor dat stukje vlees dat wij eten,nou wil ik wel wat goeds.Ik kook dan meestal een lekkere grote pot,en dan doe ik wat in de vriezer,zodat je niet de hele week soep eet.En als je echt een boerenkip wilt,dan moet je de boer op. En ik heb jaren in Delft gewoond en ook daar was er wel aan een boerenkip te komen.Nou veel succes ermee.Diana
riet

riet zegt:
Beste allemaal,
Ik woon in ijmuiden(NH)waar haal ik een boerenkip vandaan?:)
diana kinnaer

diana kinnaer zegt:
Ik weet nog dat bij ons thuis de kippensoep van onze eigen scharrelkippen werd gemaakt.en die moest niet koken,maar trekken zoals ma het noemde,echt heel lang de hele dag,en krachtig was het.ik laat altijd mijn soep trekken op een klein pitje.soep kkok je niet,gaat alle smaak verloren.diana